BETER ADEMEN®
OPLEIDING 

Zoek jij een opleiding tot ademcoach?

Wil jij ademtraining combineren met je eigen vak?

Deze Ademcoach opleiding brengt je nieuwe kennis en zet jou in je natuurlijke kracht. Je leert het adempatroon omlaag brengen en  houden. Ook ontdek je hoe je met eenvoudige, maar doeltreffende ademoefeningen innerlijke processen verdiept en  anderen helpt om te ontspannen in lichaam én geest. Kortom, je draagt bij aan andermans gezondheid en geluk.

Herken je dit?
Als je regelmatig met mensen werkt dan weet je waarschijnlijk dat een hoge en/of snelle ademhaling veel voorkomt. De een heeft daar last van, terwijl de ander zich er niet eens van bewust is. De meeste mensen weten echter niet dat zo’n oppervlakkige ademhaling nadelige effecten heeft op hun prestaties en algehele welzijn. Herken jij deze onwetendheid? En denk jij dat dit beter kan? Dan biedt deze opleiding tot ademcoach jou nieuwe mogelijkheden.

Effectief
Vaak heeft iemand ‘er al alles aan gedaan’. Maar met deze ademcoach opleiding boek je toch succes. Je helpt de cliënt namelijk direct aan een lage ademhaling, tot in de basis. Vervolgens leer je hoe je het dagelijkse adempatroon reguleert. Daarna help je om spanning los te laten, naar het lichaam te luisteren en tot zelfreflectie te komen. Je begeleidt anderen zo naar meer rust, energie en balans.

”Deze ademcoach opleiding gaat over reguleren én transformeren. Dat wil zeggen dat niet alleen het natuurlijke adempatroon terugkomt, maar ook het bewustzijn verruimt. Oude patronen verdwijnen en maken plaats voor gezondheid, persoonlijke kracht en vrijheid.”

 

WAAROM DEZE OPLEIDING?

Origineel en uniek

De Methode Beter ademen® heeft een unieke plaats in het aanbod van ademtraining.
Dat komt ten eerste door de originele oefeningen en makkelijke handvaten om snel en effectief mee te werken. Omdat je de methode eenvoudig integreert in je bestaan, heeft dit ook blijvend resultaat. Ten tweede is de combinatie van ‘reguleren’ en ‘transformeren’ in één methode bijzonder.

‘Reguleren’ betekent dat je eerst werkt aan een stevige basis; een laag en rustig adempatroon voor meer balans en harmonie. Vervolgens ga je meer de diepte in met transformerende ademoefeningen. Daarbij vindt ook een hervorming in het onderbewuste plaats. Beter ademen® is uiteindelijk een zelf-helingstechniek, die jij aanvankelijk professioneel begeleidt, en thuis zelfstandig wordt opgepakt. Daarom spreken we in deze opleiding tot ademcoach ook wel van ademtrainer; je leert anderen Beter ademen® om dat op eigen kracht te blijven doen. 

past dit bij jou?

 • Diepgaande kennis over de adem en zelfbevrijding ontwikkelen?
 • Meer of blijvender resultaat uit interventies halen?
 • Anderen in hun natuurlijke kracht zetten?
 • Je gevoel en intuïtie nog meer laten spreken?
 • Levensverhalen leren waarnemen via het lichaam en de ademhaling?

Als een aantal van deze items je aanspreekt, dan past de Opleiding Methode Beter ademen® waarschijnlijk goed bij je.

EXEMPLAREN VERKOCHT

VOOR WIE? 

Deelnemers in deze ademcoach opleiding hebben allerlei achtergronden. Bijvoorbeeld:

 • Je werkt in de gezondheidszorg
 • Je werkt in de HR, bent coach, therapeut of healer
 • Je bent fysiotherapeut, logopedist, oefentherapeut, natuurgeneeskundige of praktijk-ondersteuner 
 • Je hebt al een opleiding tot ademcoach gedaan en zoekt naar meer kennis, verdieping of resultaat
 • Je wilt jouw (zelfstandige) praktijk een boost geven

WAT LEER JE? 

 • Optimaliseren van je eigen adempatroon
 • Anderen dichter bij zichzelf en hun gevoel brengen
 • Blokkades in het lichaam en de adem opsporen en de betekenis daarvan doorzien
 • Informatie, klachten en blokkades omzetten in een positieve flow en innerlijke tevredenheid
 • Oefeningen, manuele en verbale technieken om anderen naar een bekkenademhaling te leiden
 • Originele coach- en gesprekstechnieken
 • Anderen helpen om hun authenticiteit en natuurlijke kracht te versterken

HOE WERKT HET?

Nadat je de Basistraining hebt gevolgd, kun je starten met de Opleiding. Je kunt je bekwamen op twee levels:

 • Beter ademen® Coach en -Trainer (Leerjaar 1)
 • Beter ademen® Transformatiecoach en -Trainer (Leerjaar 2)

Leerjaar 1 bestaat uit verschillende onderdelen:

 • Ten eerste Opleidingsmodule 1, van 5 live dagen en 2 online ochtenden. Hierin leer je de Methode Beter ademen® overbrengen op anderen, oefeningen begeleiden en ademproblemen oplossen. Doorgaans start er twee maal per jaar een nieuwe groep, in februari en september. 
 • Ten tweede drie Verdiepingstrainingen om de oefeningen zelf goed te leren uitvoeren en te ervaren wat ze met je doen. In de Verdiepingen versterk je ook je jouw intuïtieve vermogens en ontvouw je meer van je potentie. Met dit onderdeel kun je het hele jaar door beginnen.

Met de volgorde van de onderdelen kun je spelen. Het kan na elkaar, maar ook door elkaar heen geweven heeft juist voordelen. Het is sowieso wenselijk om alle activiteiten over een heel jaar uit te spreiden.

Zodra je een datum hebt gereserveerd om de Basistraining te volgen, kun je beginnen met het samenstellen van je eigen opleidingsprogramma. Heb je interesse, neem dan contact op met Marleen via 06-45874000.

PRAKTISCHE INFORMATIE 

INVESTERING
Opleidingsmodule Leerjaar 1 € 1.775,- incl. 21% btw, t.b.v. 9 live trainingsdagen, 1 online training en indien nodig (een) individuele dieptesessie(s)

Drie Verdiepingstrainingen (2 dagen): € 450,- incl. 21% btw. per keer 

Het is mogelijk het totale Opleidingsbedrag van € 3.070 incl. korting en incl. 21% btw. in termijnen te betalen over een langere periode

Data Opleidingsmodule leerjaar 1, 2023 Zwolle

Groep 2023 – 1

 • 15 – 16 februari (wo-do)
 • 9 maart – online (do 9 – 13 u)
 • 30 maart (do)
 • 18 – 19 mei (do-vr, hemelvaart)
 • 8 – 9 september (vr – za)
 • 7 – 8 december (do – vr)

Data Verdiepingstrainingen Dalfsen naar keuze: zie de pagina Verdieping of de agenda

Heeft deze informatie je interesse gewekt? Ga dan naar de AGENDA om een Basistraining te volgen.
Heb je de Basistraing al gedaan en wil je nog wat meer weten? Bel met Marleen via 06-45874000, of neem contact op via het contactformulier.

DE ERVARING VAN… 

”Heel blij ben ik dat Marleen met haar methode beter ademen op mijn pad is gekomen. In een jaar tijd heb ik zo’n mooie persoonlijke groei en ontwikkeling mogen maken. Ik sta altijd nog versteld wat de adem hierin voor cruciale rol speelt. Het heeft mij dichter bij mijn eigen waarheid gebracht, ik voel beter wie ik zelf écht ben. Zo fijn om vanuit die basis verder te ontwikkelen.

Inmiddels heb ik zelf de opleiding tot ademcoach afgerond. Ik mag zelf anderen begeleiden op hetzelfde pad, daar wordt ik extra blij van.”

Rinske

”Marleen is de koningin van de adem. De Methode Beter ademen® die Marleen heeft ontwikkeld leert jou om meer rust en vertrouwen te ervaren en je afweersysteem positief te beïnvloeden.

 

Het heeft mij weer tot mezelf gebracht. Bij de basistraining was ik zo onder de indruk van de methode dat ik de rest van programma’s ook ben aan volgen. Het heeft gezorgd voor zelfbevrijding en weer te genieten van mijn lichaam. Daarnaast ben ik de opleiding tot ademcoach gaan volgen bij Marleen waardoor ik nu andere mensen ook de basis van de methode kan leren. Een verrijking in mijn leven.”

Marcella

Wil je meer verdieping en je opleiding uitbreiden? Dan past de Opleiding jaar 2: Beter ademen® Transformatiecoach mogelijk ook bij jou. De Retraite is een onderdeel van dit programma. Lees meer over de Opleiding tot Transformatiecoach.