BETER ADEMEN
OPLEIDING 

Zoek jij een opleiding tot ademcoach?

 

Wil jij ademtraining combineren met je eigen vak?

 

Deze Ademcoach opleiding brengt je nieuwe kennis en zet jou in je natuurlijke kracht. Je leert de ademhaling omlaag te brengen en te houden. Ook ontdek je hoe je met eenvoudige, maar doeltreffende oefeningen mensen helpt naar meer ontspanning in lichaam én geest. Kortom, je draagt bij aan hun gezondheid en geluk.

Herken je dit?
Als je regelmatig met mensen werkt dan weet je waarschijnlijk dat een hoge en/of snelle ademhaling veel voorkomt. De een heeft daar last van, terwijl de ander zich er niet eens van bewust is. De meeste mensen weten echter niet dat zo’n oppervlakkige ademhaling nadelige effecten heeft op hun prestaties en algehele welzijn. Herken jij deze onwetendheid? En denk jij dat dit beter kan? Dan biedt deze opleiding tot ademcoach jou nieuwe mogelijkheden.

Effectief
Vaak heeft iemand ‘er al alles aan gedaan’. Maar met deze ademcoach opleiding boek je succes. Je helpt de cliënt namelijk direct aan een lage ademhaling, tot in de basis. Vervolgens leer je hoe je het dagelijkse adempatroon reguleert. Daarna help je om spanning los te laten, naar het lichaam te luisteren en tot zelfreflectie te komen. Tot slot begeleid je de client naar meer rust, energie en balans.

”Deze ademcoach opleiding gaat over reguleren én transformeren. Dat wil zeggen dat niet alleen het natuurlijke adempatroon terugkomt. Maar ook het bewustzijn verruimt. Oude patronen verdwijnen en maken plaats voor gezondheid, persoonlijke kracht en vrijheid.”

 

WAAROM DEZE OPLEIDING?

Origineel en uniek

De Methode Beter ademen® heeft een unieke plaats in het aanbod van ademtraining.
Dat komt ten eerste door de originele oefeningen en makkelijke handvaten om snel en effectief mee te werken. Omdat je de methode eenvoudig integreert in je bestaan, heeft dit ook blijvend resultaat. Ten tweede is de combinatie van ‘reguleren’ en ‘transformeren’ in één methode bijzonder.

Dit betekent dat een laag en rustig adempatroon de basis vormt om vervolgens de diepte in te gaan. Daarbij vindt ook een hervorming in het onderbewuste plaats. Tot slot is Beter ademen® een zelf-helingstechniek, die jij aanvankelijk professioneel begeleidt, maar daarna door de ander ook zelfstandig wordt opgepakt. Daarom spreken we in deze opleiding tot ademcoach ook wel van ademtrainer; je leert anderen Beter ademen® om dat op eigen kracht te blijven doen. 

past dit bij jou?

 • Diepgaande kennis over de ademhaling ontwikkelen?
 • Meer of blijvender resultaat uit interventies halen?
 • Anderen in hun natuurlijke kracht zetten?
 • Gevoel en intuïtie laten spreken?
 • Levensverhalen leren waarnemen via de ademhaling?

Als een aantal van deze items je aanspreekt, dan past de Opleiding Methode Beter ademen® waarschijnlijk goed bij je.

EXEMPLAREN VERKOCHT

VOOR WIE? 

Deelnemers in deze ademcoach opleiding hebben allerlei achtergronden. Bijvoorbeeld:

 • Je werkt in de gezondheidszorg
 • Je werkt in de HR, bent coach, therapeut of healer
 • Je bent fysiotherapeut, logopedist, oefentherapeut, natuurgeneeskundige of praktijk-ondersteuner
 • Je hebt al een opleiding tot ademcoach gedaan en zoekt naar verdieping of meer resultaat
 • Je wilt een zelfstandige praktijk starten en dit proces een boost geven

WAT LEER JE? 

 • Optimaliseren van je eigen ademhaling
 • Lichaamstaal van anderen doorzien
 • Blokkades in de ademhaling nauwgezet waarnemen en de betekenis daarvan ontvouwe
 • Informatie, klachten en blokkades omzetten in een positief, versterkend gesprek en gedrag
 • Oefeningen, manuele en verbale technieken om anderen naar een bekkenademhaling
 • Anderen helpen om hun natuurlijke kracht te versterken

HOE WERKT HET?

Nadat je de Basistraining hebt gevolgd, kun je starten met onderdelen van de Opleiding. De volledige Opleiding tot ademcoach of ademtrainer bestaat uit twee stromen, die je in een vrije volgorde kunt doorlopen. Dit zijn:

I. De Opleidingsmodule 
Hierin leer je de Methode Beter ademen® overdragen. Je bekwaamt je in het begeleiden van de ademhaling en bewustwording bij cliënten. Je volgt deze dagen met een vaste opleidingsgroep die twee maal per jaar start. Je kunt hiermee in april of oktober beginnen.

II. De Verdiepingstrainingen 
Hierin ontwikkel je je eigen vaardigheden. De Verdiepingstrainingen zijn het deel van het programma waarmee je het hele jaar door kunt beginnen.

Zodra je een datum hebt gereserveerd om de Basistraining te volgen, kun je beginnen met het samenstellen van je eigen opleidingsprogramma.

PRAKTISCHE INFORMATIE 

OPLEIDINGSMODULE 2021

Groep 2021 – I

 • vrijdag 29 januari
 • zaterdag 20 feb (online, 9.30-14 uur)
 • vrijdag 12 maart
 • zaterdag 17 april
 • vrijdag-zaterdag 25-26 juni 2021

Locatie:
Zwolle

Investering Opleidingsmodule:
€ 1.375,- incl. btw,(€ 1.136,36 excl. 21 % btw), tbv 5 x 1 dag live training, 1 dag online training plus intervisie, supervisie en online lesmateriaal.

Heeft deze informatie je interesse gewekt? Ga dan naar de AGENDA om een Basistraining te volgen. Heb je vragen of wil je eerst even persoonlijk contact? Bel met Marleen via 06-45874000 of verstuur het contactformulier hiernaast.

Ben jij geïnteresseerd in het totale transformatie proces, wil je iets doorbreken of je professie met nieuwe technieken verrrijken? Kijk dan ook eens naar de Retraite-Masterclass op Terra Nova in Zuid Frankrijk of in Loenen op de Hoge Veluwe.

CONTACT 

X
X