START VANDAAG 
MET ADEMEN 

Op een dag werd ik wakker en wist ik dat ik het moest proberen: een boek schrijven om mijn ademkennis verder te verspreiden. Toen Robert Bridgeman mij uitnodigde het samen te doen, was de kogel door de kerk. Samen zou het zeker lukken om zoiets luchtigs als adem te concretiseren in woorden.

“Adem is één van de meest onderschatte middelen om het beste uit jezelf te halen”

Je ademhaling is een hulpmiddel om gezond en energiek te leven en in alle omstandigheden je rust te bewaren en daadkracht te versterken. Adem helpt je ontspannen, of je roept er juist je kracht mee op. Het kan je in hogere sferen brengen, je uithoudingsvermogen verdubbelen en je autonome zenuwstelsel beïnvloeden.

“Ontspannen op commando kan echt. Zodra jij merkt dat je jezelf voorbij rent, weet jij na het lezen van dit boek, voortaan de weg terug naar jezelf”

THEORIE EN PRAKTIJK

Het boek bestaat uit twee delen en is makkelijk leesbaar. Eerst lees je een algemene inleiding over adem. Bijvoorbeeld hoe je ademhaling je karakter spiegelt en een goede fysiologische onderbouwing waarom de ene ademtechniek je helpt en de andere je tegenwerkt. Er zijn deskundigen ook aan het woord, zoals de Ice man Wim Hoff, Buteyko-therapeut Henriette Karsten, arts Jan van Dixhoorn en de sport coryfeeën Koen de Jong en Stans van der Poel die hun visie op ademhaling en hun methodes delen.

Het tweede deel beschrijft de ademmethode en hoe je die praktisch toepast, oefent en ervaart. Je ontdekt daarmee ook hoe je specifieke klachten zoals slecht slapen, migraine, hyperventilatie, concentratie- of vermoeidheidsproblemen oplost en sportprestaties verbetert.

Ik wil jou zo graag een compliment geven omdat je echt iets moois en (relatief) makkelijks op de wereld hebt gebracht, voor de mensen, wat direct helpt. Ik wil dit zeggen omdat ik zo ontzettend veel methoden heb ondergaan en geleerd. Zelfs mediteren lukt mij niet iedere dag maar dit wel!

Chanti Tel

Dit boek is het beste cadeau, wat je kunt krijgen of geven, want ademen doen we allemaal en heel veel mensen (incl.ikzelf) doen dit verkeerd. Met behulp van de inzichten, toelichtingen en (eenvoudige) oefeningen uit dit boek, kan iemands leven enorm worden verbeterd en zouden de ziektekosten een stuk omlaag kunnen.

Vathilje

ADEMEN 
TRAININGEN 
De methode Beter ademen is opgebouwd uit vijf heldere stappen. In de basistraining werk je toe naar een originele ademhalingsoefening van 10 minuten die je thuis kunt doen.
In de basistraining staat het fysieke aspect centraal. Nu kijk je verder. Je leert je gedachten verstillen en deze rust ook behouden in je dagelijks leven. Dit kan een opmaat zijn naar meditatie.
Wil jij ademtrainer worden? Of ben je al ademtrainer, coach of therapeuth en wil je jouw expertise vergroten? Volg dan de opleiding.
SAMEN MET 
ROBERT BRIDGEMAN 

“Start vandaag met ademen” heb ik samen met één van mijn dierbaarste collega’s Robert Bridgeman geschreven (www.bridgeman.nl). De methode sloot zo perfect aan op Roberts filosofie en werkwijze, dat we het de Bridgeman ademmethode noemden. Uit alle kennis en oefeningen die ik daarna heb ontwikkeld ontstond Beter ademen met Marleen.