In de ervaring van… nodig ik mensen uit hun ervaringen met de Methode Beter Ademen® te delen. Deze keer Marion Riteco die in 2018 de opleiding startte. Lees hier haar ervaring. 

Jaren geleden kwam ik in aanraking met het positief beïnvloeden van de adem, doormiddel van yoga en qigong. Zo’n sessie bood me meer ontspanning dan een week vakantie. Inmiddels is het werken met de adem bijna gewoon geworden.

Als trainer binnen organisaties maak ik gebruik van relatief simpele ademoefeningen en het effect op de deelnemers blijft me verbazen. Ook zijn er deelnemers voor wie focus op de adem vooral veel spanning met zich meebrengt. Waardoor ik meer wilde leren over de adem. Ook was ik op zoek naar een effectieve, relatief simpele methode om mensen te leren ontspannen, zodat ze meer open staan voor experimenteren en leren tijdens coachingsessies. Dat kwam samen in de methode, de persoon en de professionaliteit van Marleen.

Ik zet de Methode Beter ademen® op drie manieren in

  • Ten eerste het positieve effect van het reguleren van mijn eigen ademhaling als coach en trainer. Deelnemers ervaren daardoor ook meer ontspanning en staan meer open.
  • Ten tweede is de basis van de Methode nu een vast onderdeel van de Mindfulness trainingen en van de coachingsessies.
  • En ‘last but not least’ de Methode Beter ademen® als volledig traject. Cliënten leren naast een gezonder adempatroon, nog veel meer. Ze krijgen ‘als vanzelf’ ook een methode aangeleerd zichzelf beter te leren kennen, te reguleren en oude patronen los te laten.


Wat ik ervaar bij cliënten

Ze ontwikkelen zelfvertrouwen. Ze leren beter keuzes te maken en duidelijker grenzen aan te geven. Hooggevoelige cliënten leren hier beter mee om te gaan en het in te zetten als talent. Cliënten maken kennis met de wereld buiten hun hoofd. Ze leren wat zorg voor jezelf betekent. Daarnaast leren ze deze praktische methode zelf in te zetten, zodat ze daarna zelfstandig verder kunnen gaan met exploreren.

Meer over Marion, kan je hier vinden: Marion Riteco, Jazz Coaching & Training. Wil je meer over de opleiding weten. Ga dan naar deze pagina