maart, 2019

201911mrt7:30 pm9:00 pmEvent voorbijLezing Goed slapen, fris wakkerApeldoornLezing:Lezing

Meer

Event details

Slecht slapen, moe opstaan, met een naar gevoel wakker schrikken, rusteloze benen, opzien tegen de nacht of met een rotgevoel aan de dag beginnen. Allemaal klachten die kunnen voortkomen uit een slechte nachtrust. Ik help mensen middels zelfinzicht en praktische oefeningen de nachtrust hervinden. Op maandagavond 11 maart, van 19.30 tot 21.00 uur, vertelt coach en ademtrainer Marleen van den Hout tijdens een lezing in het ACEC-gebouw in Apeldoorn over het oplossen van slaapproblemen.

De lezing is voor iedereen die baalt van zijn slechte nachtrust of overdag energie tekort komt. Ook voor artsen, werkgevers, hr-managers en andere professionals die zich bezighouden met het welzijn van anderen is het interessant.

Inhoud van de lezing
De lezing besteedt veel aandacht aan bewustwording. Je ontdekt waarom je klachten hebt en hoe je die kan verhelpen, Ook is er volop ruimte voor vragen. En we gaan aan de slag met een ademhalingsoefening die het zelfhelende zenuwstelsel stimuleert. Dat klinkt ingewikkelder dan het is. Stel, je bent druk met je werk, kinderen of andere dagelijkse dingen. Dan komt je herstelfunctie op een laag pitje te staan. Daardoor slaap je onrustig of oppervlakkig. Met de juiste ademhaling breng je het zelfhelende zenuwstelsel weer aan de gang, met als uiteindelijk resultaat een diepe nachtrust.

Slecht slapen door onbalans
Het mooie is dat je de oplossing voor je slaapprobleem in jezelf kunt vinden. Als coach help ik mensen om tot die kern te komen. Dat leidt tot zelfkennis en nieuwe inzichten. Verder zijn er allerlei oefeningen die bijdragen aan een goede nachtrust.
Als professioneel danseres heb ik veel kennis van het lichaam. En als coach heb ik me in diverse methoden verdiept, waaronder ademhaling en psychosynthese (ontdek wie je werkelijk bent).
De basis van mijn aanpak is holistisch, oftewel, ieder aspect van je gezondheid is van belang. Je voelt je pas écht goed, wanneer je hoofd tot rust komt, je gevoel in balans is, je lichaam gezond is en je spiritualiteit wordt gevoed. Slecht slapen hoeft niet door stress of emoties te komen. Stel dat er op spiritueel vlak iets ontbreekt, zoals passie voor wat je in het dagelijks leven doet, dan raak je uit balans. Wakker liggen kan dus ook door zoiets komen, al heb je dat zelf misschien niet door.

Bereid je voor op de lezing
Geïnteresseerden kunnen zich alvast voorbereiden op de lezing. Zet elke dag in je agenda welke bijzonderheden er waren, wat je deed voor je naar bed ging, hoe je sliep en hoe je wakker werd. Let extra op het moment voor het slapen gaan. Wie weet ontdek je daarin al een lijn en anders is het handige informatie om mee verder te gaan tijdens de lezing. Natuurlijk ben je ook zonder deze voorbereiding van harte welkom.

Lezing ‘Goed slapen, fris wakker’
Maandagavond 11 maart, van 19.30 tot 21.00 uur: lezing ‘Goed slapen, fris wakker’, in ACEC-gebouw in Apeldoorn.
Entree € 10,- p.p. | € 7,50 p.p. als je met zijn tweeën of meer komt.

Meer lezingen door Marleen
Deze lezing is de eerste uit een serie van drie. De volgende de thema’s zijn ‘Stop met hyperventileren’ (9 april) en ‘Migraine en stresshoofdpijn voorkomen’ (7 mei). De lezingen zijn los van elkaar te volgen.

Reserveer een plek en ontvang praktische informatie vooraf en de oefeningen achteraf in je mailbox.

 

Tijd

maandag 11 maart 19:30 - maandag 11 maart 21:00

Locatie

ACEC gebouw

Roggestraat 44

Aanmelden

Aanmelden is niet mogelijk op dit moment.

Lukt het je toch niet om erbij te zijn?Aanmeldingstatus aanpassen

Reactie verzenden

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X
X