BETER ADEMEN BASISTRAINING 

Kom je hoofd leegmaken en laat spanning los

Tijdens de Beter ademen® Basistraining leer je moeiteloos je gedachten loslaten. Je ontspant en komt tot rust. Misschien klinkt het gek, maar je kunt op deze dag opnieuw leren ademen. Het gevolg daarvan is dat je meer ontspant en direct rustig wordt. Tevens helpt het jou om overdag al te herstellen van je inspanningen zodat je ook ’s avonds genoeg energie hebt om iets leuks of nuttigs te doen.

Hardnekkig
Ook als je al jaren, bewust of onbewust, hyperventileert of paniekaanvallen hebt kun je in de basistraining weer opnieuw leren ademen. Dat wil zeggen dat je automatisch laag en rustig ademt als je lekker op de bank zit. Maar ben je bijvoorbeeld flink aan het sporten, dan schakel je vanzelf over op een volledige ademhaling.

“Ik kon in de Basistraining direct mijn gedachten loslaten. Tegelijkertijd begon mijn hele lijf te tintelen.”
Sophia

Theorie en praktijk

Wil je opnieuw leren ademen dan is het logisch dat je veel moet oefenen. Daarom is de Basistraining een echte praktijkdag. Het is echter ook fijn als je begrijpt waarom de Methode zo goed werkt. Om die reden gaan we ook in op de wetenschappelijke achtergrond van het ademen. Je ontdekt tevens hoe de benadering zich verhoudt tot andere methodes. Vervolgens ervaar je wat je kan doen in bijzondere situaties. Denk daarbij aan nervositeit, twijfel, malende gedachten loslaten of studeren bijvoorbeeld.

Wat kun je thuis doen?
Natuurlijk wil je ook thuis je hoofd leegmaken en goed blijven ademen. Om je daarbij te helpen ontvang je een digitale hand-out. Ook krijg je een podcast die jou in het begin kan helpen bij het oefenen. Op die manier leer je ook in het dagelijks leven je gedachten loslaten en je batterij op tijd weer opladen. Zo is de methode makkelijk te integreren in je dagelijks leven.

“Tijdens de basistraining heb ik oprecht opnieuw leren ademen. Mijn angst voor hyperventilatie is verdwenen en kon ik zelfs een snelle ademoefening meedoen.”
Frank

doel

De Methode Beter ademen® is gericht op diepe ontspanning en harmonie. Daarnaast zorgen korte oefeningen ook voor meer energie en gezondheid. Ook helpt de methode je bewuster om te gaan met je omgeving of lastige situaties. Zo leert je bijvoorbeeld in drukke omstandigheden stress doorbreken en je hoofd leegmaken. In geval van opkomende migraine zet je een oefening in om de pijn voor te blijven of bij twijfel de goede keuzes te maken. Beter ademen® is daarnaast ook bedoeld om oude belemmeringen los te laten, je passie te volgen, intuïtie te ontwikkelen en gewoon te kunnen zijn wie je bent. Alles is er op gericht dat je goed in je vel zit en voldoende energie hebt voor de dingen die je graag doet. Want op die manier haal je tenslotte het beste uit jezelf en je leven.

 

een nieuw adempatroon

Om de bovengenoemde doelen te bereiken werk je eerst aan een goed adempatroon. Dit is een lage, langzame ademhaling in rust en een volledige ademhaling bij inspanning. Deze manier van ademen zorgt ook voor een betere doorbloeding en zuurstofvoorziening door je hele lichaam, inclusief je brein, ogen, handen en voeten. Hierdoor wordt je zelfhelende vermogen gestimuleerd.

Nadat je op deze wijze een stabiele basis hebt ontwikkeld, ga je verder met transformatieve ademoefeningen die je nog meer energie, vrijheid, souplesse geven en je natuurlijke kracht versterken.

 

Doorbraak en vervolg

 

“Als je meer zuurstof opneemt en afvalstoffen beter afvoert, wordt je hoofd leegmaken een stuk makkelijker”

Heb je in de Basistraining opnieuw leren ademen en ben je nieuwsgierig geworden naar de rest? Dan kan een tweedaagse Verdiepingstraining het vervolg zijn. Je maakt kennis met de hele methode en stuurt de beginnersfouten bij.

Loop je echter al wat langer tegen dingen aan die je nu wel eens echt wilt oplossen, dan is een Verdiepingstraject misschien een goede optie. Voor veel mensen heeft dit traject van drie keer twee dagen  een ware doorbraak betekend. Tijdens een gratis intake ontdek je hoe dit werkt en of een dergelijk traject ook bij jou past.

“Het is mijn missie jou ontspannen en in harmonie te laten ademen. Ongeacht je situatie, levensverhaal of eerder mislukte pogingen.”
Marleen

INFO 

BASISTRAINING 2023
do 11 – 05 Zwolle  |  wo 31 – 05 Vught  |  do 22 – 06 Zwolle
vr 07 – 07 Utrecht  |  do 24 – 08 Zwolle  |  wo 13 – 09 Vught  |
vr 22 – 09 Utrecht  |  za 23 – 09 Zwolle  |  vr 20 – 10 Vught  |
za 21 – 10 Utrecht  |  vr 03 – 11 Zwolle  |  za 9 – 12 Zwolle  |

BASISTRAINING 2024
vr 12 – 01  Utrecht  |  za 13 – 01 Vught

Tijd: 10:00 – 16:30 uur
€ 195,- inclusief 21 % btw., digitaal oefenmateriaal en desgewenst persoonlijk intakegesprek (1 uur)

Je kunt je opgeven via de agenda van deze website. Daarna ontvang je meer informatie en een factuur van onze administrateur. Na ontvangst van je betaling is je plek definitief gereserveerd.

CONTACT