Basis 
TRAINING 

Kom je hoofd leegmaken en laat spanning los

Tijdens de Basistraining in Het Nieuwe Ademwerk® leer je moeiteloos je gedachten loslaten. Je ontspant en komt tot rust. Misschien klinkt het gek, maar je leert op deze dag opnieuw ademen; ademen vanuit je bekken. Het gevolg daarvan is dat je aandacht uit je hoofd trekt en in je lichaam komt. Je ontprikkelt, grondt en wordt stil vanbinnen.

Als je gelooft dat de adem je kan en zal helpen, dan is de Basistraining de perfecte eerste stap. Je leert de fysieke basis van Het Nieuwe Ademwerk, en merkt dat dit je hele zelf positief beïnvloedt. Het is de ingang om fysieke of mentale klachten te verhelpen of om meer uit jezelf te halen. dan er nu uitkomt.

“In de Basistraining begon mijn lijf meteen al helemaal te tintelen. Ik had opeens geen gedachten meer en schrok daar zelfs even van. Ik had dat echt heel lang niet zo gehad, maar kon er daarna wel van genieten.”
Sophia

THEORIE EN PRAKTIJK

Opnieuw leren ademen leer je niet in theorie. Daarom is de Basistraining een echte praktijkdag. Het is echter ook fijn als je begrijpt waarom Het Nieuwe Ademwerk® zo goed werkt. Om die reden gaan we ook in op de wetenschappelijke achtergrond en de logica van het ademen. Je ontdekt hoe de benadering zich verhoudt tot andere methodes. Vervolgens ervaar je wat je kan doen in bijzondere situaties. Denk daarbij aan nervositeit, stress, twijfel, malende gedachten loslaten of studeren bijvoorbeeld.

Wat kun je thuis doen?
Natuurlijk wil je ook thuis je hoofd leegmaken en goed blijven ademen. Om je daarbij te helpen ontvang je een digitale hand-out. Ook krijg je een podcast die jou in het begin kan helpen bij het oefenen. Op die manier leer je ook in het dagelijks leven je gedachten loslaten en je batterij op tijd weer opladen. Zo is deze ademwijze makkelijk te integreren in je dagelijks leven.

“Tijdens de basistraining heb ik oprecht opnieuw leren ademen. Mijn angst voor hyperventilatie is verdwenen en kon ik zelfs een snelle ademoefening meedoen.”
Frank

doel

De Basistraining in Het Nieuwe Ademwerk® is onder andere gericht op diepe ontspanning en harmonie. Daarnaast zorgen korte oefeningen ook voor meer energie en gezondheid. Ook helpt de basistraining je bewuster om te gaan met je omgeving of lastige situaties. Zo leer je bijvoorbeeld in drukke omstandigheden stress doorbreken en je hoofd leegmaken. In geval van opkomende migraine zet je een oefening in om de pijn voor te blijven of bij twijfel de goede keuzes te maken. Het Nieuwe Ademwerk® is daarnaast ook bedoeld om oude belemmeringen los te laten, je passie te volgen, intuïtie te ontwikkelen en gewoon te kunnen zijn wie je bent. Alles is er op gericht dat je goed in je vel zit en voldoende energie hebt voor de dingen die je graag doet. Want op die manier haal je tenslotte het beste uit jezelf en je leven.

 

een nieuw adempatroon

Om de bovengenoemde doelen te bereiken werk je eerst aan een goed adempatroon. Dit is een lage, langzame ademhaling in rust en een volledige ademhaling bij inspanning. Deze manier van ademen zorgt ook voor een betere doorbloeding en zuurstofvoorziening door je hele lichaam, inclusief je brein, ogen, handen en voeten. Hierdoor wordt je zelfhelende vermogen gestimuleerd.

Nadat je op deze wijze een stabiele basis hebt ontwikkeld, ga je verder met transformatieve ademoefeningen die je nog meer energie, vrijheid, souplesse geven en je natuurlijke kracht versterken.

 

Doorbraak en vervolg

 

“Als je meer zuurstof opneemt en afvalstoffen beter afvoert, wordt je hoofd leegmaken een stuk makkelijker”

In de Basistraining leer je ademen tot in je bekken via een puur fysieke aanpak. Tijdens de Tweedaagse Verdieping ervaar je wat Het Nieuwe Ademwerk als geheel voor je kan betekenen. Je verdiept en versterkt de nieuwe adembeweging en merkt direct dat dieper liggende stressoren gaan ontspannen. Daarom is het zinvol de met de Basistraining meteen ook de Tweedaagse Verdieping te boeken. Vraag je je af of deze combinatie bij je past, neem dan contact op met Marleen.

Loop je al langer tegen dingen aan die je nu wel eens echt wilt oplossen, dan is een Persoonlijk traject  een goede optie. Voor veel mensen heeft dit traject van drie keer twee dagen en persoonlijke sessies een ware doorbraak betekend. Nadat je een Tweedaagse Verdieping hebt gevolgd hoort een gratis Ontwikkelgesprek (75 min) tot de mogelijkheden. Je krijgt daarin een nieuwe kijk op jezelf, je vragen en oplossingen (aldus de deelnemers) en ontdekt of een Persoonlijk Traject bij je past.

“Het is mijn missie jou ontspannen en in harmonie te laten ademen en leven. Ongeacht je situatie, levensverhaal of eerder mislukte pogingen.”
Marleen

INFO 

BASISTRAINING 2023
za 21 – 10 Utrecht  |  vr 03 – 11 Zwolle  |  za 9 – 12 Zwolle  

BASISTRAINING 2024
vr 12 – 01  Utrecht  |  za 13 – 01 Vught  |  do 22 – 02 Zwolle  | 
vr 08 – 03 Utrecht  |  wo 20 – 03 Zwolle  |  wo 17 – 04 Utrecht  |
za 11 – 05 Utrecht  |  do 16 – 05 Zwolle  |  za 15 – 06 Utrecht  |
do 27 – 06 Zwolle  |  wo 28 – 08 Utrecht  |  do 29 – 08 Zwolle  |
za 14 – 09 Zwolle  |  do 26 – 09 Zwolle

Tijd: 10:00 – 16:30 uur
€ 200,-  inclusief 21 % btw en digitaal oefenmateriaal

Je kunt je opgeven via de agenda van deze website. Daarna ontvang je meer informatie en een factuur van onze administrateur. Na ontvangst van je betaling is je plek definitief gereserveerd. 
Wil je ook de Tweedaagse Verdieping volgen, klik dan op de gewenste datum in de agenda van de website.

CONTACT