Liever geen last, maar juist profijt van je (hoog)sensitiviteit.

Voel jij met regelmaat dingen die je niet goed kunt thuisbrengen? Ervaar je dan bijvoorbeeld iets onbehaaglijks, verdrietigs of onbestemds? Voel jij, als je ergens binnenkomt, snel de sfeer aan en heb je het door als er onenigheid is geweest? Zijn drukke bijeenkomsten je gauw te veel? Of ben je doodmoe na een paar uurtjes winkelen en verlang je dan naar niets anders dan stilte, rust en ruimte?

JE VERLIEST JE HELDERHEID EN HEBT BEHOEFTE AAN STILTE, RUST EN RUIMTE

Als er van alles door je heen gaat en je weet niet precies wat het betekent ben jij waarschijnlijk hooggevoelig. Je pikt energie op uit je omgeving.
Stel je bent met een collega in gesprek die zich onzeker en verward voelt. Al voordat de ander iets gezegd heeft, krijg je een oncomfortabel, warrig gevoel. Je denkt misschien dat dit je eigen onzekerheid is. Dat kan wel, maar hoeft niet zo te zijn.

IS WAT JIJ VOELT VAN JOU, OF HOORT HET MISSCHIEN BIJ ANDEREN?

Neem jij bijvoorbeeld onrust over, dan voelt de ander zich rustiger en lichter worden Jouw aanwezigheid wordt dan ook erg gewaardeerd. En dat is prima. Het is je gave. Maar raak je hierdoor te vol, dan werkt het tegen jezelf. Het maakt je futloos. Daarom is het belangrijk dat je alles wat je gewaar wordt ook weer loslaat.

LOSLATEN HOUD JE HELDER EN FRIS

Loslaten doe je door alles wat je denkt, voelt, hoort en ziet door je lichaam heen de grond in te laten glijden. Klinkt dat raar? Waarschijnlijk wordt het duidelijk als je het gewoon doet.  Want loslaten gebeurt vanzelf als jij je lichaam ontspant.

ONTSPAN JE VOORHOOFD, ONTSPAN JE LICHAAM

Met gespannen spieren houd je vast. Ontspannen spieren helpen je daarentegen om ballast af te voeren. Trek maar eens een rimpel in je voorhoofd. Voel je hoe je hele lichaam dan een beetje mee spant? Merk je ook dat je dan niets kunt loslaten? En je ook onhelder blijft?
Maak je nu je voorhoofd zacht dan ontspant ook de rest van je lijf weer. Loslaten betekent dat je elk lichaamsdeel bewust verzacht. Daarmee vloeit alles wat niet bij jou hoort vanzelf de grond in.

JE GEVOELIGHEID IS EEN GROTE KRACHT EN WELKOM TALENT

Ontspan je voorhoofd, ontspan je lijf en laat alles wat je bezighoudt de grond in glijden. Dat ruimt op. Je bent weer fris en er is ruimte voor nieuwe inzichten.
Als je hooggevoelig bent neem je veel waar en zie je dingen die lang niet iedereen ziet. Je legt gemakkelijk je vinger op de gevoelige plek en doorziet situaties intuïtief. Misschien weet je dingen die je niet kunt weten. Maak er gebruik van. Help anderen ermee.

HOE BETER JIJ ZELF SPANNING AFVOERT, DES TE MEER KUN JIJ VOOR ANDEREN BETEKENEN

WAT HELPT JOU OM HELDER TE BLIJVEN?

Deel jouw ervaringen onder aan dit blog zodat anderen ook van jou kunnen leren. Dank je wel.
Kom je er niet uit en wil je eens brainstormen over hoe jij je talent optimaal benut, maak dan gebruik van mijn gratis intake.

Of lees hoe Beter ademen je kan helpen om steeds opnieuw weer fris en stevig in je schoenen te staan.