Een essentiële tip om er boven op te komen

De laatste tijd was niet zo gemakkelijk voor me. Mijn man nam een time out in zijn carrière en opeens liep bij mij het werk terug. Onze financiële buffer droogde sneller op dan verwacht. Ik voelde mij steeds gespannener worden, nam weinig tijd voor mezelf en ging harder werken. En dat maakte het nog erger. Herken je dat?

UITDAGINGEN
Als alles loopt zoals het hoort gaat het prima. Maar hoe tackle je de uitdagingen van het dagelijks leven? Wat nou als je werk zoekt en weer wordt afgewezen? Of je klanten haken af? Je krijgt slecht nieuws? Je relatie loopt stuk? Waar zit dan je kracht en je creativiteit? Juist dan heb je het nodig.

KANSEN
Tegenslagen zijn niet je ondergang. Juist niet! Het zijn kansen die jou kunnen verrijken. Malheur voelt oncomfortabel, maar is wel een deel van het leven. Het biedt je een kans voor reflectie en herwaardering van wat je hebt. Er is altijd een positieve kant. Ook als je partner geen zin heeft om te vrijen. Of je hebt een diner klaargemaakt maar je vrienden bellen op het laatste moment af. In deze situaties word je teruggeworpen op jezelf.

| Als het leven zwaar is word je uitgedaagd jezelf te hervinden

Met ontspanning, dankbaarheid en vertrouwen is geen tegenslag  te groot.

Hoe doe jij het? Terugkomen in je kracht als je een klap hebt gehad? Er zijn vele wegen naar Rome. Ik geef je hier één van de vele tactieken.

ONTSPAN
Ontspan jezelf. Dat kan op talloze manieren. Neem een warm bad, lees een fijn boek, maak een mooie wandeling, beoefen je favoriete sport, kijk een feel good film, boek een massage, ga tuinieren of koken als je daar van houdt. Doe iets waar je van kunt genieten. Daardoor glijdt de spanning uit je lichaam en kom je in contact met je emoties.

ERKEN EN DEEL JE EMOTIES
Met een ontspannen lichaam ben je beter in staat je emoties te voelen en te uiten. Dat helpt je verder. Laat het gaan. Opgekropte gevoelens geven hoofdpijn of jagen je ademhaling omhoog. Dat verergert de stress. Dus zoek een setting waarin jij kan zuchten, huilen of stampen. Het mag. Als jij jouw oordelen op emoties loslaat, dan wordt het ook gemakkelijker je gevoel te delen. Het doet wonderen. Iedereen herkent wat jij voelt of heeft er respect voor. Zo ontstaat een warme onderlinge band.

LAAT LIEFDE STROMEN
Door in contact met mensen die je dierbaar zijn je gevoel te tonen, gaat de liefde weer stromen. Je vertrouwen groeit en merkt dat je sterker wordt. Je gaat de zin zien van de situaties waarin je verkeert. Het wordt makkelijker om hulp te vragen. Open contact met anderen is het warme bad van waaruit je dankbaar kan zijn voor alles wat er is en niet is. Het verlicht en laait je vuur op. Je opent jezelf en nieuwe kansen dienen zich aan!

HOE KOM JIJ TERUG IN JE KRACHT? HOE GAAT BIJ JOU DE LIEFDE WEER STROMEN? DEEL HIERONDER JE ERVARING.

Ervaar jij tegenslag en wil jij eens sparren hoe je daar het beste doorheen komt? Maak dan gebruik van mijn gratis intake.