https://www.youtube.com/watch?v=5fuIFMtp6Ws&t=6s

https://www.youtube.com/watch?v=6YG66cieQ8k&t=12s

https://www.youtube.com/watch?v=TElEy4bVWsM

In deze videos spreken Robert Bridgeman en Marleen van den Hout over de betekenis van de Methode Beter ademen. Wat begon als een vijf stappen methode om je ademhaling te reguleren en nieuwe energie op te doen (de Bridgeman Ademmethode, BAM). Groeide uit tot een weg om je fysieke of mentale klachten op te lossen, spirituele ervaringen op te doen, in je kracht te stappen en ontspannen en succesvol te leven.

Ademhalingsoefeningen uit het boek ‘Start vandaag met ademen’

Het boek bestaat uit twee delen en is makkelijk leesbaar. Eerst lees je een algemene inleiding over adem. Bijvoorbeeld hoe je ademhaling je karakter spiegelt en een goede fysiologische onderbouwing waarom de ene ademtechniek je helpt en de andere je tegenwerkt. Er zijn deskundigen ook aan het woord, zoals de Ice man Wim Hoff, Buteyko-therapeut Henriette Karsten, arts Jan van Dixhoorn en de sport coryfeeën Koen de Jong en Stans van der Poel die hun visie op ademhaling en hun methodes delen.

Het tweede deel beschrijft de ademmethode en hoe je die praktisch toepast, oefent en ervaart. Hierin kan je verschillende ademhalingsoefeningen terug vinden. Je ontdekt daarmee ook hoe je specifieke klachten zoals slecht slapen, migraine, hyperventilatie, concentratie- of vermoeidheidsproblemen oplost en sportprestaties verbetert.