BETER ADEMEN
RETRAITE

20 – 27 november 2023, de Maanhoeve Exloërveen

Terra Nova is in transitie. We vonden opnieuw een bijzondere plek dichter bij huis. Je valt er van nature stil en zal de reis Ademen tot in je ziel tot in de diepte te ervaren. 
De beelden en info worden zsm aangepast.

Ga mee de diepte in en kom genieten. In deze retraite laten we het lichaam spreken en de adem voor je werken. Maar dat niet alleen. Je krijgt ook een speelse methode aangereikt die je natuurlijke kracht vergroot. Daardoor maakt bijvoorbeeld twijfel plaats voor vertrouwen en ervaar je meer rust en ontspanning.

Het lichaam staat in deze retraite centraal. Door innerlijk ruimte te scheppen, stil te worden, spanning los te laten en in te tunen op wat je voelt, bladderen oude verflaagjes af en versterk je je eigen kleur. Je vertrouwt op je intuïtie en ervaart je wie je echt bent.

Onze potentie is onmetelijk groot. Hoe dieper je ontspant, des te meer er uit jou tevoorschijn komt.

Natuurlijke kracht
Als je graag voluit in je natuurlijke kracht en talenten wilt staan, kom dan naar deze retraite. Deze week is zowel geschikt voor professionals als voor mensen die een belangrijke stap in hun eigen ontwikkeling willen maken. Het is wel prettig als je op persoonlijk vlak al wat voorwerk hebt gedaan.

 

WAT DOE JE?

 • Adem- en lichaamswerk, meditatie, gronden en bewegen
 • Waarnemen, vragen, luisteren, doorgaan en doorgronden
 • Werken met energie, beelden, intenties en intuïtie
 • Chillen, vuur maken, wandelen, lekker eten

WAT LEER JE?

 • Het hoofd tot rust en lichaam in ontspanning brengen 
 • Levensenergie opwekken en liefde laten stromen
 • Jezelf doorzien en versimpelen
 • Non verbaal waarnemen en helpen helen
 • De kwaliteiten van de Masterclass verbinden met het dagelijks leven

WAAR?

Een hoog energetische plek in Zuid-Frankrijk, op prachtig terrein, met moestuin, paarden, meertje, uitzicht en schone lucht.

Terra Nova Center
Domaine Denis
11270 Saint Gauderic
Frankrijk

Neem een kijkje in de Terra Nova foto-gallerij

DATA

7 – 12 november 2022

maandag 18.30 –  zaterdag 13.30 uur

De Masterclass/Ademretraite is voor mij een onvergetelijke, intense week geweest vol met nieuwe ervaringen. Het heeft mijn persoonlijke ontwikkeling, ‘de zoektocht naar mezelf’ in werking gezet op een manier die ik van te voren niet had verwacht. In Frankrijk is er binnen in mij en in mijn lichaam een proces begonnen met een doorlopende effect. Alle puzzelstukjes vielen op zijn plaats en zijn nog steeds op zijn plaats aan het vallen. Daar ben ik Marleen heel dankbaar voor. 

Marjolein Broch

VOOR WIE?

 • Verlang je naar meer innerlijke vrijheid en natuurlijke kracht?
 • Werk je graag met ademhaling, energie en beweging?
 • Boeit de taal van het lichaam en het onderbewuste jou?
 • Wil jij je werk of praktijk een boost geven? Nieuwe keuzes maken, je talenten versterken of verrast worden door je helende vermogens?

Resoneer je positief op één of meer van bovenstaande vragen, dan is deze week jou op het lijf geschreven.

COMPLEET TRANSFORMATIE

PROCES 

Alle acht stappen van de Methode Beter ademen® worden tijdens deze week ingezet zodat het beoogde veranderingsproces zich helemaal voltrekt. Zie het als een grote schoonmaak op fysiek, emotioneel en mentaal niveau zodat je weer volledig afgestemd raakt op spiritueel of zielsniveau. Zo wordt je weer wie jij ten diepste bent. 

Door met het lichaam te werken, word je bewust van het onderbewuste. Door vervolgens het onderbewuste te verlichten, ervaar jij (weer) wie je van nature bent.

De Beter ademen® Retraite wordt in de wandelgangen ook wel de Masterclass genoemd. Dit komt omdat je het veranderingsproces compleet doorloopt. Naderhand leer je het nieuwe ook daadwerkelijk integreren in je dagelijks leven. De nazorgperiode van een een half jaar draagt daar substantiëel aan bij.

De Beter ademen® Retraite heb ik gevolgd als aanvulling op de opleiding Methode Beter Ademen®. Een week VOOR mijzelf en werken AAN mijzelf. Samen met een mooie groep mensen maakte ik in korte tijd grote stappen. Met ademtechnieken, gesprekken, dansen, zwemmen, transformatie oefeningen en zelfreflectie kwam ik op lagen waar ik niet bewust van was. Na deze week ben  en voel ik me een ander mens en weet ik waar je kracht ligt en hoe ik anders in je leven kan staan.

Als ademtrainer is de Masterclass een verdieping van de geleerde technieken en een eye opener wat er allemaal mogelijk is. Maar zonder opleiding gevolgd te hebben is dit een mooi cadeau wat je jezelf kan geven. Los van alle dagelijkse beslommeringen krijg je antwoorden op vragen en verlies je blokkades waarvan je misschien niet eens wist dat je die had.

De mooie locatie en omgeving van Terra Nova, het heerlijke eten en de geweldige kunde van Marleen maken dat ik zeker zo’n week nog een keer wil doen. Want je bent nooit uitgeleerd over jezelf.

Debby Rummens

OVER MARLEEN

Heb je eerder met Marleen gewerkt dan weet je dat zij met haar eigen, originele technieken direct naar de essentie gaat. Haar werkstijl is licht en gracieus. Marleen ontwikkelde de methode De Methode Beter ademen® als een volledige transformatie- en helingsmethode. Het is een snelweg naar innerlijke rust en zelfrealisatie. Zij is ervaringsdeskundige en weet het werk te koppelen met je dagelijkse leven. Na 25 jaar in het vak heeft Marleen niet alleen duizenden mensen getraind in de methode Beter ademen®, maar ook honderden mensen begeleid in een waarachtig transformatieproces.

VOORBEREIDING

Voorafgaand aan de masterclass nodigt Marleen je uit om samen naar je doelen, verwachtingen en achtergrond te kijken. Bel of mail voor een intake.

INVESTERING

Deze Adem- en transformatie kost € 1.775,- incl. btw.  Naast je verblijf op deze fijne plek met heerlijke maaltijden krijg je hiervoor nieuwe kennis en vaardigheden, een bijzonder en diepgaand transformatieproces en zorgvuldige nazorg via online meetings en terugkomdag. Er zijn twee plekken beschikbaar voor € 875,- om het voor mensen met een laag inkomen ook mogelijk te maken.  In overleg met Marleen kun je hier gebruik van maken.

Het bedrag is inclusief: 

 • 5 daagse training
 • 5 overnachtingen in een tweepersoonskamer* (éénpersoonskamer + € 100,-)
 • Heerlijke maaltijden
 • Gebruik van alle faciliteiten van Terra Nova (zwembad, sauna, linnengoed etc.)
 • Natraject in Nederland

Vervoer
Eigen vervoer, carpoolen met andere deelnemers of vliegen.

Aanbevolen vlucht:
Vluchten veranderen regelmatig. Wij denken graag met je mee over aanbevolen vluchten, waar mogelijk samen met andere deelnemers. Eventueel kan een gemeenschappelijke transfer worden geregeld van het vliegveld naar Terra Nova.

 

MEER INFORMATIE? 

Heb je interesse in dit programma? Neem dan contact met Marleen via 06-45874000, of het contactformulier hiernaast.

 

 

CONTACT