6-daagse
RETRAITE

Ademen tot in je ziel

8 – 13 april 2024, Retraite centrum ’t Zonnehuis, Loenen
4 – 9 november 2024, de Maanhoeve, Exloërveen
14 – 19 april 2025, Retraite centrum ’t Zonnehuis, Loenen

Het Nieuwe Ademwerk® Retraite
Verlang jij net als steeds meer mensen naar innerlijke rust? Weg van de stress en alle prikkels die de hele dag op je afkomen? Sta jij altijd aan, waar je ook bent? Heb je afleiding nodig om je zorgen te vergeten? 

We worden collectief steeds gevoeliger, zorgelijker, onzekerder. En er is nu eenmaal stress, spanning, druk, veel informatie, snelle communicatie en er zijn hoge eisen. Er is gevoeligheid, overprikkeling en hoogsensitiviteit. Hoe zou het zijn als je jezelf niet verliest in de drukte, maar juist dicht bij jezelf blijft? Als je geniet van je leven, wat er ook gebeurt? Je laat je natuurlijke talenten voor je werken en voelt diep vanbinnen dat je van betekenis bent voor je omgeving. Je laadt je batterij dagelijks lekker op en voelt je gezond en gelukkig, ondanks en dankzij alles wat er is. 

Hoe zou het zijn als je je doorgaans ontspannen en energiek voelt en in voor- en tegenspoed ervaart dat je leven meer dan goed is?

FUNDAMENTEEL VERNIEUWEN

Je komt een eind met beschouwen hoe jijzelf en lastige situaties in elkaar steken. Je weet wellicht ook wel waarom je onzeker bent, overprikkeld of oververmoeid. Maar wat je mentaal doorhebt, levert nog geen oplossing. Blijvende innerlijke rust en het diepe vertrouwen om ontspannen te leven, vraagt om een proces dat alle lagen in jezelf in beweging brengt. Alle lagen, tot op zielsniveau.

Meer rust, de positieve spiraal terugvinden en actuele of oude pijn oplossen lucht op en is een goed begin om jezelf te vernieuwen. Maar misschien merk je dat bepaalde situaties je toch weer ontregelen en voelt dat er diep vanbinnen nog een remming zit. Je wilt graag alle oude patronen doorbreken, tot op het bot.

Hoe zou het zijn als de innerlijke strijd of onvrede met jezelf helemaal verdwenen is? Als je altijd prikkels afvoert in plaats van opstapelt, en kalm en vrij reageert in situaties die je vroeger lastig vond? Als je vol vertrouwen en blij met jezelf blijft, ook als er iets misgaat?

Pas als je vergeten bent dat je een issue had, is het werkelijk opgelost

PROGRAMMA

Tijdens de zesdaagse retraite doorloop je alle vormen van Het Nieuwe Ademwerk®, je gaat ademen tot in je ziel. Je stelt je verlangens en doelen vast en werkt vanuit grote eenvoud om die te realiseren, zo alomvattend mogelijk. Je laat het onderbewuste bewust worden en ontvouwt laag voor laag wat er in je leeft. Zo kom je op je meest pure zelf uit. Ademend tot in je ziel: regulerend, bevrijdend en helend. 

De zesdaagse retraite geeft je de tijd en technieken om dieper te ontspannen dan in elk ander programma. Hierdoor ontstaat nog meer innerlijke veiligheid, vertraging en ruimte voor alles wat maar tevoorschijn wil komen. Je leert te zijn met ongemak en met het nieuwe waar je zo naar velangde maar niet meer kende.

Je reguleert, bevrijdt en heelt jezelf van onderaf en van binnenuit. Je leert transparant te zijn naar jezelf, zonder oordeel te zijn en jouw levenswijsheid toe te laten op alle lagen van je bestaan. Marleen begeleidt je van mens tot mens, van hart tot hart en vooral van onderbuik tot onderbuik. Want in je onderbuik zit jouw fundament én je vernieuwing. Op die plek weet je je geliefd, vind je jouw vertrouwen en je oorspronkelijke kader zoals je bent vanuit je ziel. Vanuit die plek verrijk jij jezelf en jouw leven. Je valt met jezelf samen, voelt je van betekenis en gesteund door de natuur, god of het universum.

De Retraite is voor mij een onvergetelijke, intense week geweest vol met nieuwe ervaringen. Het heeft mijn persoonlijke ontwikkeling, ‘de zoektocht naar mezelf’ in werking gezet op een manier die ik van te voren niet had verwacht. Er is binnen in mij en in mijn lichaam een proces begonnen met een doorlopende effect. Alle puzzelstukjes vallen op hun plaats en blijven maar op hun plaats aan het vallen. Daar ben ik Marleen heel dankbaar voor. 

Marjolein Broch

JE LEERT…

 • Strijd loslaten
 • Emotionele wonden helen
 • Nieuwe, moedige beslissingen nemeN
 • Kleine dingen veranderen die later groots blijken 
 • Innerlijke veiligheid en bevestiging vinden bij jezelf
 • Transparant zijn naar jezelf op alle lagen
 • Toegang tot het diepst van je zijn, daar waar alles goed is 
 • Fundamentele vernieuwing in denken, voelen en gedrag

DUURZAME INTEGRATIE

De zesdaagse retraite is een bijzonder en diepgaand transformatieproces dat nog lang nawerkt. Tijdens én na de retraite laat je strijd los, heel je emotionele wonden en neem je nieuwe, moedige beslissingen. Je verandert kleine dingen in jezelf en ontdekt dat juist die van grote betekenis zijn. 

Intense emotionele ontladingen en baanbrekend heldere inzichten maken je transformatie echter nog niet altijd direct compleet. Zelfheling is zo allesomvattend dat het wel in stappen moet plaatsvinden. Innerlijke groei is pas echte groei als je het nieuwe volledig implementeert in je dagelijks leven. Duurzame integratie van deze retraite in je dagelijkse leven is in onze ogen een must voor blijvende verandering. Daarom is een nazorgtraject van een half jaar onderdeel van het programma. 

De Retraite heb ik gevolgd als aanvulling op de opleiding . Een week VOOR mijzelf en werken AAN mijzelf. Ik maakte in korte tijd grote stappen en kwam ik op lagen waar ik niet bewust van was. Na deze week ben  en voel ik me een ander mens en weet ik waar mijn kracht ligt en hoe ik anders in mijn leven kan staan.

De Retraite was voor mij als ademtrainer een eye opener voor wat er allemaal nog meer mogelijk is. Los van alle dagelijkse beslommeringen krijg je antwoorden op vragen en verlies je blokkades waarvan je misschien niet eens wist dat je die had.

De mooie locatie en omgeving, het heerlijke eten en de geweldige kunde van Marleen maken dat ik zeker zo’n week nog een keer wil doen. Want je bent nooit uitgeleerd over jezelf.

Debby Rummens

WAT HET JE OPLEVERT

 • Diepgevoeld vertrouwen
 • Contact met je diepe innerlijk weten
 • Blij en tevreden zijn met jezelf en je leven
 • Houvast en richting op je levenspad
 • Dicht bij jezelf blijven 
 • Diepere betekenis geven aan je leven
 • De weg kennen naar wie je wilt zijn

Uiteindelijk heel je jezelf
Heling kun je niet simuleren, je kunt niet doen alsof en je kunt het ook niet voor de helft doen. Ook kan niets of niemand anders het voor je doen. Geen healer of therapeut, hoe getalenteerd ook, geen medicijn, middel of paddenstoel heelt jou. Ook de adem alleen heelt jou niet. Jij doet het. Je adem en helende hulp van buiten maken het je wel gemakkelijker en versnellen je helingsproces, zo ook deze retraite. 

Ademen tot in je ziel
Een directe weg naar innerlijke rust en vrijheid
van binnenuit en van onderaf.

PRAKTISCHE INFORMATIE 

Toeslag eenpersoonskamer € 125,-De retraite vindt jaarlijks plaats in april in Loenen en in november in Exloërveen.

DATA EN LOCATIES:
8 – 13 april 2024, ’t Zonnehuis, Loenen
Maandag 11:30  uur – zaterdag 14.00 uur
Beekbergerweg 25, 7371 EV Loenen

4 – 9 november 2024, de Maanhoeve, Exloërveen
Maandag 11:30  uur – zaterdag 14.00 uur
Exloërveen 18a, 9574 PB Exloërveen

INVESTERING
’t Zonnehuis april 2024:
€ 1900,- exclusief 21% btw. Inclusief  overnachtingen op basis van tweepersoonskamer, maaltijden, inhoudelijk programma en nazorgtraject (twee online sessies en terugkomdag)
Toeslag eenpersoonskamer € 125,-

Maanhoeve november 2024:
€ 1900,- exclusief 21% btw., Inclusief overnachtingen op basis van tweepersoonskamer, maaltijden, inhoudelijk programma en nazorgtraject (twee online sessies en terugkomdag)
Toeslag eenpersoonskamer € 125,-

VOORBEREIDING

Je kunt aan deze week deelnemen na de Basistraining en een moment van persoonlijk contact met Marleen. Zit deze voorbereiding er voor jou niet (meer) in maar heb je het gevoel dat je er wel bijhoort, neem dan alsnog contact op.

HEB JE INTERESSE IN DIT PROGRAMMA?
Neem contact met Marleen via 06-45874000, of het contactformulier hiernaast/onder.
Een goede wederzijdse afstemming brengt jou en anderen op het juiste moment op de juiste plek.

CONTACT