Het Nieuwe Ademwerk
De Opleiding

Wil jij jezelf ontwikkelen tot ademtrainer, transformatiecoach en levensgids?

Alles in deze opleiding is erop gericht dat je anderen subtiel leert begeleiden in het proces wat je zelf onderging.

Doorleef Het Nieuwe Ademwerk, leer verrassende ademtrainingen geven en word die wijze gids op de weg van zelfheling naar gezondheid en geluk van binnenuit.

 

Methode Beter ademen

Het Nieuwe Ademwerk

Het Nieuwe Ademwerk leert je ademen vanuit je bekken, ook als je er niet op let. Dit maakt je stil, gegrond en vol vertrouwen. Je kunt dit direct ervaren en op elk gewenst moment terug naar deze staat van zijn.

Van hieruit begeleidt het Nieuwe Ademwerk je verder: het zorgt dat je  jezelf en je klachten eerlijk doorziet, steeds diepere (emotionele) lagen doorleeft en je natuurlijke talenten en diepe weten blijft openen en versterken.

Het Nieuwe Ademwerk leert je luisteren naar je hart, beslissen vanuit je onderbuik en je laat je leiden door je hogere zelf.

Ademtrainer
Transformatiecoach
Levensgids

Tijdens de opleiding leer je de adem te begrijpen en doorgronden in al haar facetten en jezelf eerlijk te doorzien op steeds diepere lagen. Hierdoor herken je bij anderen welke lagen aandacht vragen. We werken via omgekeerd leren: je begint bij het lichaam en het gevoel, en gebruikt je de ratio als sluitpost. Je begint direct met toepassing in de praktijk. Door meteen te doen, ervaren, observeren en onderzoeken leer je het pas echt. Je ontdekt hoe de adem je helpt je innerlijke wijsheid te ontsluiten, diepere gevoelslagen te openen en trauma te verwerken. Je zet belemmerende patronen om naar gezonde zelfzorg en persoonlijke bloei.

De opleiding bestaat uit drie opleidingsjaren, gevolgd door de mogelijkheid tot een leven lang leren via de Community of Practice. Elk jaar is een rond geheel en levert je een waardevolle oogst op, op persoonlijk en professioneel vlak. Je kunt na elk jaar beslissen of je doorgaat of niet.


Na deze opleiding ben je een gids die anderen begeleidt in het continue proces van innerlijke groei. Je geeft verrassende ademtrainingen en brengt zelfvernieuwing vanuit je eigen unieke talenten en wie jij van nature bent.


De eerstvolgende lichting start februari 2024

” De opleiding neemt je mee naar steeds diepere lagen van je bestaan. Waar je ook staat in je ontwikkeling, als beginner, professional of na jaren van therapie en groei, je ontvouwt jezelf altijd verder. Als je zó vanuit je lichaam werkt, kom je bij je meest waarachtige zelf uit. Als je je adembeweging verandert, dan verander jij. Ik ontmoet je graag, “

 

Marleen,
Ontwikkelaar Het Nieuwe Ademwerk & Oprichter Adem Academie Nederland

In de opleiding doorleef je de adem, maar het draait het om lef

Je adem is een sleutel, maar niet de oplossing. Jij bent de oplossing, met je hele zelf. Je lichaam en het gevoel zijn de ingang voor een diepgaand proces. Je verstand is daarbij de sluitpost om te labelen wat je hebt geleerd. Hierdoor weet je van tevoren niet wat je in jezelf tegenkomt. Zelfs niet als je al jaren innerlijk werk doet of daar professional in bent.

Het niet-weten
Dat niet weten is spannend en tegelijkertijd het meest bevrijdende en waardevolle gegeven van Het Nieuwe Ademwerk en daarmee deze opleiding. Het zijn namelijk je blinde vlekken die jou tegenhouden om je meest gezonde en authentieke zelf te zijn. In het onbekende ligt je uitdaging én je onmetelijke kracht. Het vraagt waarachtig moed om dit proces aan te gaan.

Deze opleiding heeft mij weer tot mezelf gebracht. Bij de basistraining was ik zo onder de indruk van de methode dat ik de rest van programma’s ook ben aan volgen. Het heeft gezorgd voor zelfbevrijding en weer te genieten van mijn lichaam. Daarnaast ben ik de opleiding gaan volgen bij Marleen. Een verrijking in mijn leven.”

Marcella

Deze opleiding is zoveel meer dan het aanleren van een techniek om deze aan anderen door te kunnen geven. Het leren invoelen, zien en vertalen wat er zich bij de ander openbaart en hierop leren inspelen gericht op de individuele behoefte. De mooie ontdekkingsreis naar mijzelf, in mijzelf en het leren voelen en herkennen wat er in mijn eigen lichaam gebeurt, maakt deze opleiding voor mij bijzonder waardevol.

Maar ik kijk niet alleen vol verwondering naar mijn eigen proces, ook naar wat er in beweging komt bij anderen als ik met ze ga ademen.

Anja

Opbouw van de opleiding

Verdeeld over drie opleidingsjaren (sept-jun) duik je in diepgaande kennis over de relatie tussen lichaam en geest, gedachten en gevoel, en bewuste en onbewuste processen. Kennis die op verschillende lagen in jezelf doorwerkt (fysiek, rationeel, emotioneel, intuïtief en spiritueel) en die je lager- en hoger onderbewuste opent. Je begint direct met toepassing in de praktijk. Door al vrij snel te doen, ervaren, observeren en onderzoeken leer je het pas echt.

De opleiding loopt (net als de overige programma’s) van ‘Beter Ademen’ over in ‘Ademen tot in je ziel’. Iedereen die deelneemt in een groep krijgt één op één begeleiding en aandacht. Toch wordt er niet alsmaar gepraat. We gaan liever direct naar de essentie van wat jij en wij te doen hebben.

Omgekeerd leren

Je maakt de transitie van hoofdleren naar onderbuikleren om de materie van onderaf en van binnenuit eigen te maken. We beginnen bij het lichaam en het gevoel, en gebruiken de ratio als sluitpost: van onderaf, van binnenuit en alles omvattend. Je doet, voelt, ervaart, onderzoekt en doet het opnieuw, steeds geraffineerder. Daarna benoem je het geleerde en labelt het ook mentaal en begrijpt het met je hele zijn.

Voor wie is de opleiding Het Nieuwe Ademwerk?

Ben jij (holistisch) coach, therapeut, psycholoog, lichaamswerker, stemwerker, systemisch werker, werk je in de HR of vitaliteitsbranche of heb je juist een heel andere achtergrond? En heb jij veel of juist weinig ervaring met ademwerk?

Mix van achtergronden
Vrijwel ieder jaar brengt de startende opleidingsgroep een unieke mix van achtergronden samen. Een groot deel van de groep is al bij aanvang van de opleiding voornemens ademwijsheid in te zetten voor zichzelf, in hun praktijk of werkveld. Daarnaast zijn er elk jaar ook studenten die de opleiding primair volgen voor hun eigen persoonlijke groei. Wat je plan bij aanvang ook is, de opleiding draait om jou, waardoor het ademwerk als vanzelf aansluit op je eigen leven, wensen of professie.

Methode Beter ademen

Ben jij klaar om:

  • De eenvoud van Het Nieuwe Ademwerk te doorgronden?
  • Transparant te zijn naar jezelf op alle lagen?
  • Het avontuur van het onbekende aan te gaan?
  • Fundamenteel te groeien?

Inhoud & Programma

Jaar 1
Jij en Het Nieuwe Ademwerk

Het ademwerk is eenvoudig van vorm, maar vraagt tegelijkertijd een grote precisie in elke kubieke millimeter van je lichaam. Door zo gedetailleerd in te tunen komt je persoonlijke proces onvermijdelijk op gang en word je je bewust van je onderbewuste. Er komen belemmeringen vrij waarvan je misschien niet eens wist dat je ze had. Dit lucht je op, brengt fysieke klachten in beweging en helpt je om jezelf van binnenuit te waarderen. Niet om wat je doet, maar om wie je bent. Je start vrij snel in de praktijk en leert verrassend veel over de techniek én jezelf.

 

Gedurende het eerste jaar ga je naast het lesprogramma ook drie keer op 2-daagse Adem-Verdieping.

Jaar 2
Jij en de ander

De oefeningen fysiek begeleiden is één, een traject begeleiden of een groepstraining geven vraagt meer. In Jaar 2 leer je inspelen op  een ontregeld adempatroon in al zijn vormen en variëteiten.Je ontdekt welk voorwerk nodig is om de ander op alle lagen mee te nemen en hoe je het fysieke ademen koppelt aan het innerlijke groeiproces. Je treedt verder naar buiten en opent daardoor ook weer nieuwe stukken vanbinnen. Jaar 2 leert je succes te boeken met Het Nieuwe Ademwerk bij iedereen. 

 

Wil je jezelf verder ontwikkelen en positieve effecten ervaren? Onrust onder controle krijgen? Volg dan deze twee aaneengesloten verdiepingsdagen

Gedurende het tweede jaar ga je naast het lesprogramma ook op 6-daagse Retraite ‘Ademen tot in je ziel’.

Jaar 3

Jij en de wereld

In Jaar 3 maak je die beweging rond. Je leert het totale transformatieproces te doorzien en begeleiden. Dit is pas mogelijk als je het hele proces van binnenuit kent. Pas dan ben je klaar om de innerlijke transformatietechnieken (even origineel als het ademwerk) in je op te nemen en toe te passen. Je leert laag voor laag transformatie te brengen en aan te sluiten op de ander. Zodra je alles wat je leerde volledig doorleeft, lost het in je op. Je werkt dan vanuit de leegte, op je eigen manier en vanuit je authentieke zijn. Dan verschijnt de oeroude wijze in jou. Je hoger zelf plaatst, draagt en stuurt het proces waarbij de ander alles, maar dan ook alles zelf aangeeft. Jaar 3 is het jaar van de synergie.

 

Wil je jezelf verder ontwikkelen en positieve effecten ervaren? Onrust onder controle krijgen? Volg dan deze twee aaneengesloten verdiepingsdagen<br />

We leren technieken om ze los te laten. Zodra dat gebeurt krijgt de oude wijze in jou de leiding.

Community of Practice
Jij en wij

Na het derde jaar kun je deelnemen in de Community of Practice waarin je je praktijkervaringen deelt met gelijken, en van en met elkaar leert. Je blijft meegroeien met de nieuwste ontwikkelingen van Het Nieuwe Ademwerk en onderzoekt kennis met vakkennis over specifieke klachten of doelgroepen. Er is kruisbestuiving, je werkt samen en versterkt elkaar om Het Nieuwe Ademwerk te verdiepen en steeds verder te verspreiden.

In de Community of Practice vind je diepgaande antwoorden op je vragen en voor groei als levensstijl. De community is je zelfgekozen familie. De plek waar je vrijuit kunt spreken, niet wordt beoordeeld, wel wordt gezien en begrepen. De plek waar alles mag en kan zijn en waarvan liefde het centrum is.

 

Voor de Community of Practice organiseren we jaarlijks vier bijeenkomsten van twee dagen.

Is deze opleiding iets voor jou?

✓  Zo alomvattend mogelijk
✓  Je hele zelf beweegt mee
✓  Onderbuikleren 
✓  Community voor ’t leven

Het is aan jou om te voelen of je hier echt hebt te zijn. En waarschijnlijk weet je het al(lang).
Voel je een innerlijke ‘ja’ om dit onbekende avontuur aan te gaan? Dan ben je er klaar voor. 
Ik ben er voor je en samen met mijn team verwelkom ik je in liefde.

Hartelijks, Marleen