OVER
MARLEEN 

 “Onder mijn oude herinneringen vond ik mijn authentieke kennis en talent”

Ik kom zelf van ver en wilde niet leven. Ik wilde het bos invluchten en niet meer thuiskomen. Tegelijkertijd zei een stem in mij dat ik niet voor niets geboren ben en dat het de bedoeling is om gelukkig te zijn. Daarom besloot ik, toen ik uit huis ging, voluit te gaan leven. Ik volgde de gezinspatronen van studeren en werken. Op mijn negenentwintigste gooide ik plotseling het roer om. Ik verruilde mijn zakelijke carrière voor een oude liefde, de dans. Dit was één van de beste beslissingen in mijn leven.

Ondanks mijn leeftijd vervolgde ik mijn pad aan de Theaterschool in Amsterdam, op de afdeling Nieuwe dansontwikkeling. Door mijn lichaam vrij spel te geven, ging ik anders denken en begon ik mezelf te waarderen. Mijn fysieke klachten losten op en het leek alsof elke cel van mijn lichaam oude herinneringen losliet. Daaronder vandaan kwam er een frisse energie vrij en ontvouwden zich alle stappen om mezelf te helen. Het voelde alsof ik in verbinding kwam met mijn innerlijke bron, de kennis van mijn ziel. Een absoluut weten dat uiteindelijk samenkomt in de manier waarop ik sta, beweeg en adem.

zelfrealisatie terra nova

ACHTERGROND

Mijn expertise ligt in diepgaande kennis over de relatie tussen lichaam en geest, gedachten en gevoel, en bewuste en onbewuste processen in jezelf. Ik haalde daarbij de essentie uit verschillende stromingen verbond deze en ontwikkelde door.. Denk hierbij aan:

  • Developmental Movement (bewegingspatronen van foetus tot volwassene), Feldenkreis-, Alexander technieken, Body Mind Centering.
  • Psychosynthese en voice dialogue, Hypnose en regressie, familieopstellingen en systemisch werk,
  • Bridgemanmethode, Altazar Rossiter Methode, EFT (emotional freedom techniques), Touch of Matrix
  • De meeste bekende ademmethodes van Wim Hof tot Buteyko, van Van Dixhoorn tot verbonden ademen en alles wat daar tussen zit
  • Eigentijdse dans, Stembevrijding en Emotioneel lichaamswerk
  • yoga, mindfulness en (Vipassana)meditatie

Ik help je om je diepe intuïtie en inspiratie terug te vinden en te vertrouwen op wie je echt bent. Dit voelt als thuiskomen en vormt de basis om van binnenuit en onderaf je bestemming te vinden en geluk te ervaren.

 

“Het laatste wat we leren is eenvoud”

Hoe meer nieuwe (adem)bewegingen ik ontdekte, des te meer bevrijding ik ervoer. Vanaf het begin van deze ontdekkingstocht nam ik anderen mee om zichzelf te leren helen. Ik had steun aan vele methoden en therapieën (zie onderaan***), maar uiteindelijk voelde dat omslachtig. Het kan toch niet zo zijn dat het proces om weer vrijuit te leren ademen en leven gevat wordt in methoden?

Ik denk dat we er collectief aan toe zijn om lijnrecht op ons doel af te gaan en van binnenuit gezondheid en geluk te ervaren. Mijn rol daarin zie ik zo: ik wijs je graag de weg naar hoe je je patronen verandert. Hoe je verandering brengt in alle lagen van je bestaan: in je denken, voelen, gedrag, bewuste en onderbewuste. Niemand anders dan jijzelf kan dat doen. Zie me daarbij als een soort gids die jou aanreikt wat je nodig hebt om te leven in kracht en vrijheid. Het is zoveel eenvoudiger dan je denkt.

 

beter ademen verdieping

ADEM
ALS LEVENSSTIJL 

 ‘’Anderen noemen mij de Koningin van de adem. Daar ben ik blij mee, al voel ik mij vooral een ervaren gids die net als jij gewoon mens is”

Al het ademwerk komt enerzijds voort uit mijn diepgaande kennis van het lichaam en anderzijds uit mijn verlangen om van top tot teen te leren ademen. Daaruit ontstond een unieke ademwijze die direct enthousiast ontvangen en breed gedragen werd; een eenvoudige structuur die je doet ademen in het bekken.

Ik toetste deze ademwijze vervolgens aan wetenschappelijke uitgangspunten en talloze klassieke en moderne technieken uit de hele wereld die helpen om jou en je ademhaling in balans te brengen. Dit onderzoek toonde aan dat al het bestaande ademwerk wordt versterkt als je te werk gaat vanuit deze nieuwe, eenvoudige structuur; een logische aanpak die alle ademwijsheid bijeen brengt en je leert hoe je de adem optimaal inzet voor elk doel. Of dat nu is je adempatroon laten zakken en kalmte vinden, persoonlijke groei, blokkades doorbreken, patronen veranderen of diepe emoties uiten.

Alle ademkennis en levenswijsheid die ik de afgelopen 30 jaar als mens, danser, lichaamswerker, trainer, coach, healer en therapeut leerde en ontwikkelde wil ik delen. Zo ontstond Adem Academie Nederland: voor iedereen die gezondheid en geluk in zichzelf wil (her)vinden en JA wil zeggen tegen zichzelf.

‘’Niemand maakt in z’n eentje het verschil. We doen het samen”

Inmiddels heb ik duizenden mensen laten ervaren wat ademen vanuit je bekken met je doet. Jaarlijks leid ik vele coaches, trainers, therapeuten, adviseurs en professionals uit Nederland en België op in de technieken en levenshouding van Het Nieuwe Ademwerk®. De opleiding loopt net als de overige programma’s van Beter ademen (fysieke insteek) tot Ademen tot in je Ziel (op al je bestaanslagen). Het is bij elke opleidingsgroep opnieuw een genoegen om te zien hoe iedereen zijn natuurlijke kracht versterkt en zichzelf in eigenheid laat zien en horen, en dit ook weer doorgeeft aan anderen. Met het enthousiasme, de input, vragen, ideeën van alle deelnemers en het geloof in zichzelf en dat het beter kan, vormen we samen de bron van Adem Academie Nederland.

De ademwijze die we op de academie inzetten ligt volledig in lijn met de actuele wetenschappelijke kennis op dit vlak. Je kunt hierover meer lezen in mijn boek Start vandaag met ademen. Alle programma’s die ik met mijn team ontwikkel en aanbied zijn zorgvuldig onderzocht, onderbouwd, doordacht, doorontwikkeld en altijd ook door mijzelf (Marleen) doorleefd.

 

AUTEUR 
SPREKER 

Samen met co-auteur Robert Bridgeman schreef ik het boek ‘Start vandaag met ademen’. Je vindt hierin de achtergrond van wat we inmiddels Het Nieuwe Ademwerk® noemen (vooral fysiek en wetenschappelijk onderbouwd) en een handleiding om zelf te oefenen.

Het boek ‘Ademen tot in je ziel’ neemt je al ademend mee in een totaalproces dat jou steeds dichter bij jezelf brengt. Een proces dat de lagen in jezelf in beweging brengt. Alle lagen, tot op zielsniveau.

Lezen is één. Live ervaren is twee. Daarom deel ik mijn passie en levensvisie ook in actieve lezingen. Op grote en kleine podia leg ik uit en laat ik je ervaren hoe je het ademwerk in de praktijk toepast. Denk daarbij aan beter slapen, minder migraine, rustig en bezield presenteren of bijvoorbeeld hoe astma en andere ademproblemen geneeslijk worden.

MARLEEN 
PRIVE 

Ik zoen al 35 jaar dezelfde jongeman. Ik schoot gewoon de eerste keer raak. Jarenlang wilde ik me niet binden en was ervan overtuigd dat kinderloos blijven het beste was. Maar ook dat keerde (ik) om. We kregen vier prachtige kinderen en worden samen steeds jonger.

Om mijn leven in balans te houden laat ik me vooral niet gek maken door druk van buitenaf. Ik neem het huishouden niet te nauw en kook simpel met verse producten. Ik vertrouw erop dat de kinderen goed voor zichzelf zorgen en geen rare dingen doen. En ik reserveer tijd voor mezelf, liefst in Noorwegen. Ik dompel mij in het ijskoude meer, tuur in de wolken, snuif de schone lucht op en hervind mijzelf. In die stilte en overweldigende natuur laad ik mijn batterij op.