COACH
TRAINER 

Of ik nou voor een groep sta of met een enkeling in gesprek ben, ik werk altijd vanuit mijn diepe intuïtie en een rugzak vol met 20 jaar vakmanschap en ervaring.

Mijn expertise ligt in diepgaande kennis over de relatie tussen lichaam en geest, gedachten en gevoel, en bewuste en onbewuste processen in jezelf. Ik voel aan wat de gebeurtenissen die jij hebt meegemaakt met jou hebben gedaan en ontdek al gauw de onder liggende oorzaken die jou ontkrachten.

Ik help je om je diepe intuïtie en inspiratie terug te vinden en te herontdekken we je echt bent. Dit voelt als thuiskomen en vormt de basis om je bestemming en geluk te vinden. Ik put daarbij uit verschillende methodes waaronder:

  • Psychosynthese en voice dialoque
  • Hypnose en regressie
  • Familie-opstellingen
  • Emotional freedom techniques (EFT)
  • Altazar Rossiter Methode
  • Wim Hof, Buteyko en andere ademmethodes
  • Stembevrijding en Emotioneel lichaamswerk
  • eigentijdse dans, yoga, mindfulness en meditatie

OPLEIDER

Anderen noemen mij de Koningin van de adem. Daar ben ik blij mee. Ik onderzocht inderdaad talloze klassieke en moderne technieken uit de hele wereld die helpen om jou en je ademhaling in balans te brengen en je natuurlijke kracht te vinden. Ik haalde het beste uit alles en vulde vooral ook aan wat ontbrak: slimme handgrepen en heldere kennis voor een lage, rustige ademhaling in rust en een volledige ademhaling bij inspanning.

Zo ontstond de Methode Beter Ademen®, een methode die in de drukke, westerse levensstijl kalmte, ontspanning en energie brengt. Ik hield het niet alleen bij het tot rust brengen, maar ontwikkelde ook originele ademtechnieken die jou in verbinding brengen met je onderbewuste en helpen daar je basisprogramering te verlichten. Hierdoor lossen ondermijnende gedachten of zware gevoelens gaandeweg op. In aanvulling daarop brengen zachte ademtechnieken jou in grote stilte en intense verbinding met alles, of is het juist het niets? Zo ontstonden er acht stappen, die jou structureel naar een hoger plan tillen. Lichter, gelukkiger, met meer passie, plezier en waarachtige liefde.

Inmiddels leid ik jaarlijks tientallen coaches, trainers, therapeuten en HRM-ers op tot Beter ademen® coach en -trainer. Het is bij elke opleidingsgroep weer opnieuw een genoegen om te zien hoe iedereen zijn natuurlijke kracht versterkt en zichzelf in eigenheid laat zien en horen.

 

AUTEUR 
SPREKER 

Om mijn kennis met jou te delen schreef ik met co-auteur Robert Bridgeman het boek Start vandaag met ademen. Je vindt hierin de achtergrond van Beter ademen® en een handleiding om zelf te oefenen.

Maar lezen is één. Live ervaren is twee. Daarom deel ik mijn passie voor Beter ademen®e ook in levendige lezingen. Op grote en kleine podia leg ik uit én laat ik ervaren hoe je bijvoorbeeld beter leert slapen, minder migraine oploopt, rust in presenteren brengt of hyperventilatie de baas wordt.

MARLEEN 
PRIVE 
Ik zoen al meer dan 30 jaar dezelfde jongeman. Ik schoot gewoon de eerste keer raak. We hebben een heerlijk gezin met vier prachtige kinderen en zijn allen gezegend met liefde en gezondheid.

Om mijn leven in balans te houden laat ik me vooral niet gek maken door druk van buitenaf. Ik reserveer tijd voor mezelf, neem het huishouden niet te nauw en kook simpel met verse producten. Ik vertrouw er op dat de kinderen goed voor zichzelf zorgen en geen rare dingen doen.

Soms vlieg ik er even tussenuit, naar Noorwegen. In de stilte en overweldigende natuur laad ik mijn batterij op. Ik dompel mij in het ijskoude meer, tuur in de wolken, snuif de schone lucht op en hervind mijzelf. Dan kom ik, soms al na drie dagen, als herboren thuis.