Het Nieuwe Ademwerk

Ademen is het eerste en laatste wat je doet in je leven. Elke gemoedstoestand en elke situatie kent haar eigen adembeweging. In gezelschap adem je anders dan wanneer je alleen bent, in de file anders dan op het strand. Blij adem je anders dan boos. Adem is leven. Het kan toch niet zo zijn dat iets fundamenteels als ademen gevat wordt in een methode?

Het Nieuwe Ademwerk® is een praktische aanpak om jezelf te helen op alle lagen van je bestaan, om gezond en gelukkig te zijn van binnenuit. Ondanks en dankzij alles. In deze ademwijze komt lichaams-, bewustwordings- en helingswerk samen en wordt al het bestaande ademwerk verdiept en versterkt. Je leert je adem in al haar facetten doorgronden en begrijpen, zodat je haar optimaal kunt inzetten voor elk doel en bij alles wat je doet.

Het Nieuwe Ademwerk® is:
✓ Ademen vanuit het bekken
✓ Specifiek klein lichaamswerk
✓ Bewustwordings- en helingstechnieken

Wil je jezelf verder ontwikkelen en positieve effecten ervaren? Onrust onder controle krijgen? Volg dan deze twee aaneengesloten verdiepingsdagen

Een fundament voor alles

Ademen vanuit je bekken legt een fundament voor innerlijke rust, diepgevoeld vertrouwen, een gezond lichaam en gezonde geest. Het brengt je aandacht laag in je lichaam, in het stiltepunt in je kleine bekken (tussen heupen, stuit en schaambeen). Dit maakt je hoofd leeg en jou rustig; er ontstaat ruimte om waar te nemen wat er in en om je heen gebeurt. Je doorziet jezelf op een steeds dieper niveau, je leert je belemmeringen loslaten en je pure zelf te ontvouwen.

Het Nieuwe Ademwerk® leert je luisteren naar je hart, beslissen vanuit je onderbuik en jezelf te laten leiden door je hogere zelf.

De grote verbinder

Het Nieuwe Ademwerk® verbindt bestaande ademkennis en -methoden tot één eenvoudige ademwijze en vult een aantal elementen aan. We integreren de medische, para-medische, alternatieve en spirituele invalshoeken met een nieuwe aanpak die je automatisch laat ademen vanuit je bekken. Dit verdiept en versterkt de bestaande resultaten van de verschillende invalshoeken.

Regulerend, bevrijdend én helend 
We werken met nieuwe ademvormen die gebaseerd zijn op de natuurlijke wetmatigheden (originele connecties) van het lichaam. Dit stimuleert je zelfgenezend vermogen (fysiek) en brengt zelfheling (hele zijn) op gang. Het Nieuwe Ademwerk® werkt regulerend, bevrijdend én helend tegelijk.

Verdiept verleden, heden en toekomst

Het Nieuwe Ademwerk® beschermt je tegen welvaartsziekten, wekt je levensenergie op, doorziet fysieke en mentale klachten en stimuleert je herstellend en zelfgenezend vermogen. Hoe meer je deze ademwijze integreert in je leven, des te meer werken alle effecten van andere methoden of ontwikkeling in jezelf door.

Alle behandelingen, therapieën en opleidingen die je al hebt gedaan vallen nog meer in jezelf op hun plek. Je doorgrondt en verdiept wat je in het verleden hebt gedaan, wat je nu doet en wat je nog gaat doen.

Transformeren = omkeren

In Het Nieuwe Ademwerk® keren we (bijna) alles om. We beginnen bij wie de mens echt is. De ademwijze helpt je om direct in contact te zijn met wie je van oorsprong bent. Je gezonde deel groeit en helpt interne en externe problemen oplossen. Dit proces begeleiden we, maar je doet het zelf. Vanuit je gezonde basis kan je aan de slag met wat zich aandient, van onderaf en van binnenuit. Je leert helen, omkeren en vernieuwen.

Op elk niveau in jezelf, ook bij klachten
Het Nieuwe Ademwerk® bevat diepgaande kennis over de relatie tussen lichaam en geest, gedachten en gevoel, en bewuste en onbewuste processen in jezelf en de ander. Kennis die op alle lagen doorwerkt (fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel, hoger- en lager onderbewuste). Het doorziet hoe klachten vanuit je hele systeem tot stand komen. Deze nieuwe ademwijze brengt je dieper in contact met deze lagen en onthult zowel verborgen belemmeringen als talenten in jezelf. Vanuit die onthulling op elk niveau, transformeer je het op elk niveau. Dat gebeurt niet in vast lineaire volgordes, maar cyclisch en doorgaand.

“We leren technieken aan om ze uiteindelijk weer los te laten. Zodra dat gebeurt, en je werkelijk vanuit je oorsprong leeft, krijgt de oude wijze in jou de leiding.”

Marleen, ontwikkelaar Het Nieuwe Ademwerk® & oprichter Adem Academie Nederland

Wetenschap en kennis

De aanpak van Het Nieuwe Ademwerk® verbindt  (para)medisch, therapeutisch en spiritueel ademwerk. Het ligt in lijn met de wetenschappelijke normen uit en onder de verschillende ademstromingen. Van Buteyko, Sportrusten, Van der Poel en AOT van Dixhoorn tot aan Wim Hof en James Nestor.

Een greep uit de overeenkomstige uitgangspunten:

  • Een lage ademfrequentie van 5-8 keer per minuut is ideaal bij een lichaam in rust.
  • Door minder te ademen neem je meer zuurstof op in je weefsels. Koolzuur vasthouden speelt een essentiële rol.
  • Laag en rustig ademen activeert het parasympatisch zenuwstelsel.
  • Door gecontroleerd te overademen gevolgd door een zeer lange retentie, boost je je immuunsysteem.
  • Je ademt zoals je leeft en je leeft zoals je ademt.

Het Nieuwe Ademwerk® verbindt onder andere bovenstaande punten door in alle omstandigheden te ademen vanuit je bekken. Je wordt daarin onbewust bekwaam en je ervaringen en resultaten verdiepen.

“Wat ik krachtig vind aan Het Nieuwe Ademwerk® is dat de technieken relatief eenvoudig zijn, maar dat er een enorme diepgang mee bereikt kan worden. Het is een heel goede basis voor elk soort (adem)werk. Zowel fijn voor mensen die nog nooit iets met hun ademhaling hebben gedaan of zelf ademhalingsproblemen hebben, als voor mensen met juist veel ervaring, zoals yogi’s of topsporters.”
Douwe

“Mijn zoektocht naar wie ik als diepste vanbinnen ben is begonnen bij de Wim Hof methode. Maar net als vele andere technieken geeft die niet aan HOE je moet ademen en dat is precies wat Marleen met Het Nieuwe Ademwerk® wel doet. Het is makkelijk toepasbaar en brengt alle methodes samen. Het heeft me dichter bij mezelf gebracht.”

Edwin

Terug naar je oorspronkelijke jij

Gewoon helemaal jezelf zijn, jezelf ontdoen van conditioneringen en je vrij voelen vanuit je kern. Wie wil dat nu niet? Het Nieuwe Ademwerk® brengt je terug naar je oorspronkelijke jij door je te verbinden met het diepste stukje van jezelf.

Het diepste stukje van jezelf vind je via een punt in je lichaam in het kleine bekken, tussen je heupen, schaambeen en stuitje, slechts een paar centimeter boven de bekkenbodem. Dit is ook daadwerkelijk de plek van je oorsprong, fysiek en energetisch. Op die plek komen zaadcel en eicel samen. Het is de plek waar alles is en nog niets is vormgegeven, waar je (opnieuw) kunt kiezen. Waar je altijd naar terug kunt om opnieuw te beginnen en van waaruit je het onwenselijke in jezelf kunt keren.
Wil je jezelf verder ontwikkelen en positieve effecten ervaren? Onrust onder controle krijgen? Volg dan deze twee aaneengesloten verdiepingsdagen

Je kunt het (alleen) zelf

Innerlijke balans en stevigheid ontstaan wanneer je al je lagen (fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel, hoger- en lager onderbewuste) opschoont. Dit gaat verder dan een positieve mindset of het volgen van je hart. Volg je je hart en maak je de ratio minder belangrijk, dan krijgt de dramaqueen in jou vrij spel. Kies je ‘verstandig’ maar verwaarloos je wat je voelt, dan mis je het gevoel van diep geluk in je leven.

Leven vanuit verbinding
De volledige oplossing is eenvoudig, maar niet per se makkelijk: leven vanuit verbinding met alles wat in en om je heen gebeurt. De signalen van je hoofd, hart, lichaam en omgeving op één lijn krijgen. Je innerlijke leiding verbinden met het grote bewustzijnsveld. Kraakhelder waarnemen, verdragen wat je voelt en de kracht van je ziel vrij laten stromen.
Het Nieuwe Ademwerk® geeft alle handvatten, maar alleen jij kan het doen. Niemand kan het voor je doen. En als je het dan echt doet, dan krijg je grip op je leven. Je geeft sturing aan je levensprocessen. Je vindt je bestemming, ervaart diep geluk. Ondanks en dankzij alles wat is gebeurd of gaande is.

De adem is een sleutel, maar niet de oplossing.
Jij bent de oplossing, met je hele zelf. 

We wijzen je de weg

Waarom zijn wij er als je het uiteindelijk toch zelf moet doen? Wij gidsen en leren je Het Nieuwe Ademwerk® eigen te maken. Het is namelijk eenvoudig, maar niet meteen makkelijk. Het kost tijd en aandacht om de eenvoud te doorzien en onbewust bekwaam te worden in de grondbeginselen onder deze levenswijsheid.

Jezelf goed kennen brengt vrijheid
Jouw eigen systeem geeft aan wat in jou toe is aan heling. Wij helpen je je eigen signalen te lezen, zodat je ermee aan de slag kunt. Met respect voor wie jij bent. Van mens tot mens, van onderbuik tot onderbuik. We staan naast je, aan de zijlijn, maar je doet het zelf. Hoe langer en hoe meer je dit doet, des te meer je zelf kunt borgen dat je verbonden blijft met je punt van oorsprong. In welke situatie dan ook. En hoe langer je deze ademwijze leeft, des te beter je jezelf doorziet en begrijpt. Daar ontstaat je onafhankelijkheid, zelfredzaamheid en vrijheid.

Wil je jezelf verder ontwikkelen en positieve effecten ervaren? Onrust onder controle krijgen? Volg dan deze twee aaneengesloten verdiepingsdagen

Helen in het onderbewuste opent je weg

We worden voor 90% aangestuurd door ons onderbewuste. Je herkent het wel: je kunt nog zoveel hebben gelezen en begrijpen over jezelf, soms zegt iemand iets en ‘floep’ daar is je reactie al, voordat je er erg in hebt. In ons onderbewuste liggen herinneringen (limbische brein) en emoties (celgeheugen) opgeslagen. In belemmerende en verrijkende vorm. Belemmerende herinneringen en emoties liggen als een deken over jouw unieke code(s) in dit leven: je unieke talent en bijdrage aan de wereld.

Direct naar de essentie
Zolang er nog belemmerende herinneringen en emoties aanwezig zijn in je onderbewuste, is de doorgang naar je codes, je bestemming, versperd. Door te ademen in je stiltepunt, kun je meteen naar je onderbewuste. Je vindt daar laag voor laag de bottleneck in je systeem en de oplossing daarvan. Je creëert nieuwe herinneringen, haast alsof je naar een nare droom teruggaat en deze herziet. Zo veranderen je gevoel, gedachten en gedrag makkelijker mee en maak je de weg van je bestemming vrij.

De weg van geleidelijkheid

Wil je graag snel vooruit en gun je jezelf weinig tijd voor je ontwikkeling? Het Nieuwe Ademwerk® maakt je direct rustig. Je voelt meteen effect. Maar verandering brengen in elke laag, van aanleiding, naar oorzaak, wortel en bron, vraagt tijd. Pas als je niet meer weet dat je ergens tegenaan liep, is je issue opgelost. Dit vraagt zorgvuldige stappen die allemaal diep inwerken.

Het Nieuwe Ademwerk® is een zachte, diepgaande en grondige weg van zelfheling. Elke stap geeft genoegdoening omdat je voelt dat je groeit. Het is een geleidelijke weg die als vanzelf overgaat in een levenshouding. Innerlijke groei is niet planbaar en misschien nooit klaar. Maar je voelt je na een bepaalde tijd zo stevig, gezond en gelukkig, dat je zelfstandig verder kunt. Dat leren we je. We vertrouwen erop dat precies datgene gebeurt, waar jij aan toe bent. Stap voor stap, in de cirkel van verrijking (afbeelding).

Op je eigen tempo

Als je alles in jou in één keer wilt openen en aangaan wordt het zo groot dat je het niet kunt behappen en alle andere onderdelen in je leven stillegt. Dat is niet wenselijk, voor niemand niet. Ondertussen moet je namelijk wel door met de rest van je leven; de schoorsteen moet blijven roken en/of je familie heeft aandacht nodig.

Je voelt en bepaalt zelf je eigen tempo en leert gaandeweg jezelf de ruimte te geven die nodig is voor je proces. De ervaring leert inmiddels dat hoe meer je Het Nieuwe Ademwerk® integreert in je hele zijn, des te minder je van buiten nodig hebt om een steeds groter effect in jezelf te realiseren.

Het Nieuwe Ademwerk…
✓  Verbindt (para)medisch, therapeutisch en spiritueel ademwerk met een aanpak die in lijn ligt met de medische en wetenschappelijke kennis en onderzoeken
✓  Ziet lichaam en geest (gedachten, gevoel, gedrag, hoger en lager bewustzijn) als één samenwerkend geheel
✓  Leert je de adem in al haar facetten te begrijpen en doorgronden, zodat je haar optimaal leert inzetten voor elk doel en bij alles wat je doet
✓  Leert je opnieuw ademen, vanuit je bekken waardoor je een stevig fundament ontwikkelt: gegrond, rustig en energiek
✓  Maakt onbewust bekwaam in laag en rustig ademen gedurende de dag met ontspannen nek en schouders
✓  Brengt verdieping in al het bestaande adem-, lichaams-, bewustwordings- en helingswerk
✓  Leert je in (top)sport je ademvolume te vergroten vanuit je bekken en efficiënt spelen met de adem voor meer centrering in je lichaam en sneller fysiek herstel
✓  Maakt bewust bekwaam in zelfonderzoek en zelfheling, op een steeds diepere laag in jezelf, inclusief je onderbewuste
✓  Werkt universeel, vanuit de natuurlijke wetmatigheden van het lichaam (originele connecties)
✓  Geeft antwoord op de hoe-vraag op alle terreinen: hoe adem ik laag, hoe kom ik tot rust, heel ik mijzelf, hoe word en blijf ik gezond en gelukkig, hoe vind ik mijn eigenheid en roeping
✓  Beschermt je tegen welvaartsziekten, wekt je levensenergie op, doorziet fysieke en mentale klachten, stimuleert je herstellend en zelfgenezend vermogen, zowel lichamelijk als geestelijk
✓  Leert je luisteren naar je hart, beslissen vanuit je onderbuik en je laat je leiden door je hogere zelf
✓  Werkt zowel regulerend, bevrijdend als helend
✓  Werkt voor iedereen die het avontuur van het onbekende in zichzelf aan durft te gaan en werkelijk JA zegt tegen zichzelf

Inschrijven
Inspiratie kanaal

Ontvang maandelijks inspiratie die je raakt. Informatie en tips over Het Nieuwe Ademwerk®, info over trainingen en extra’s.
 
 

 

Het Nieuwe Ademwerk® is de doorontwikkelde ademwijsheid en levenshouding van wat voorheen Methode Beter ademen® heette.