De Beter ademen Verdieping op 23 februari bracht veel op gang. Gevoelens van vrijheid, diep vetouwen en geluk kwamen spontaan naar boven.

“Wat een heerlijk inspirerende dag was het gisteren” schreef Marjon. Zij reisde vanuit Bergen op Zoom naar Zwolle om de Beter ademen Verdieping te volgen.” 

En ja, het was ook heerlijk, ook voor mij. Want als deelnemers goed naar huis gaan geeft me dat voldoening. ‘Goed’ was in dit geval nog meer dan rustig, ontspannen en vol nieuwe energie. Hier en daar zelfs werkelijke gelukzaligheid.

Hoe gebeurde dat?

De groep pakte al snel de belangrijkste boodschap op: Beter ademen is niet alleen een methode. Het is een levensstijl. Een weg om je elke dag opnieuw vrij te voelen en je innerlijke kracht te ervaren.

Oefenen is niet leuk. Rust, kracht en vrijheid vinden wel.

Dus stond ook deze Verdieping weer in het teken van ontdekken wat jij nodig hebt om je goed te voelen. Hoe laat je oude patronen los en kom je in flow? Hoe kom je in het gevoel dat dingen je blij maken en bijna vanzelf lijken te gaan?

Het begon bij innerlijke rust en ontspanning

Je gedachten tot rust brengen en innerlijke stilte ervaren. Dát lijkt het antwoord te zijn om diep te ontspannen. De methode Beter ademen voorziet in die behoefte. Met enkele lange uitademingen kun je dat gevoel namelijk al oproepen, maar de precisie en betrokkenheid waarmee je dat doet bepaalt hoe diepgaand en duurzaam dit werkt. Hieraan dankten we het succes van deze dag.

Precisie in je houding

Met enkele nieuwe, eenvoudige handgrepen vonden we schijnbaar moeiteloos een mooie, open houding. De langzame  uitademing op de FF kreeg zo een nieuw elan. Effectieve lichte bewegingen maakten het daarbij gemakkelijker om spanningen los te laten.

Een mooi en veilig hartritme

Ook stelden we de richting van het intrekken van je buik bij. Een aspect dat niet alleen belangrijk is voor het reguleren van je bloeddruk en hartritme, maar dat ook onontbeerlijk is om tot een diepere staat van rust te komen. En… gekte of niet? Ook de manier waarop je je neusvleugels gebruikt telt mee.

Een goed begin is het halve werk

Na deze goede voorbereiding bracht het versnellen van de ademhaling ons op dat moment naar grote hoogtes. De rust, inzichten en energie die dat geeft zijn fantastisch. En ieder koppelde het aan zijn of haar eigen vraag of thema. Zo ontstond een dieper bewustzijn over wat je nodig hebt om de volgende stap naar meer geluk te maken.

Een lage rustige ademhaling op lange termijn

Snel ademen, lange ademstiltes, ultieme rust en innerlijke kracht ervaren. Loslaten en je zelfverzekerd voelen. Beter sporten, helderder communiceren, meer energie. Met de Verdieping legden we de basis hiervoor op lange termijn.

Door te weten wat je doet en de oefeningen te kiezen die bij jou passen, houd je een mooi laag en rustig adempatroon over in rust, en een volledig adempatroon bij inspanning. En… het helpt je de weg te vinden naar ware gelukzaligheid.

Maakt dit verslag wat in je los? Schrijf je reactie onder aan dit blog. Ik wissel graag met je van gedachten over wat je bezighoudt.

Nieuwe mogelijkheden om een Beter ademen Verdieping te volgen vind je op de agenda van mijn website.