Er zijn tijden geweest dat ik dacht maar een heel gewoon mens te zijn. Gelukkig ben ik dat ook. Toch ontdekte ik in mijn tienerjaren al dat ik bijzondere kwaliteiten bezat. Eigenschappen  waarmee ik het verschil zou gaan maken. Helaas ben ik in de loop der jaren vergeten waar ik zo goed in was. Ik ging doen wat van mij verwacht werd. Ik vergat mijn dromen en daarmee ook mijn grootste talent. Maar ik hield het niet lang uit. Ik gaf alles op en ging dansen.

Iedereen is in de wieg gelegd met een speciale gave. Jij ook. Weet jij van jezelf welke dat is? Of zijn het er meer? Wat is de kern van al jouw talenten en wat doe je ermee? Wat bied jij de wereld?

EIGENHEID
Als je wordt geboren ben je als een spons. Je neemt gedachtes en gevoelens uit de omgeving in je op. Je past je aan in je sociale omgeving. Zo wordt je gevormd tot wie je bent. Maar ben jij dat wel? Heb jij leren onderscheiden wat je hebt aangeleerd en wat je zelf vindt en wilt?

Hoe dan ook: je leeft om je eigen droom te verwezenlijken. Je mag op jouw manier bijdragen om de wereld mooier  maken. Daarvoor heb je alles meegekregen wat je nodig hebt.

BLINDE VLEK
Jouw grootste talent is voor jezelf zó vanzelfsprekend, dat je het vaak niet eens ziet. Het is je blinde vlek. Bovendien breiden je talenten uit naarmate je jezelf ontwikkelt. Je ziet dan door de bomen het bos niet meer. In dat geval wordt het tijd voor onderzoek.

HERONTDEK JE EIGEN UNIEKE EIGENSCHAPPEN
Het zijn vooral andere mensen die jou kunnen vertellen wat jouw kwaliteiten zijn.

PROBEER HET UIT:

  • Vraag je buren wat zij in je zien
  • Informeer eens bij je vrienden wat zij in jou waarderen
  • Vraag je familieleden waar jij goed in bent
  • Luister naar wat een collega over jou zegt

Het kan je aangenaam verrassen! Ook als je veel zelfkennis hebt en met voldoening werkt en leeft, kan het je ogen openen voor nieuwe inzichten.

Ga dromen!
Vraag jezelf af wat jij zou doen als je stinkend rijk bent en al je zorgen opgelost zijn. Hoe ziet je leven er dan uit? Waar mag ik je dan voor wakker maken? Wat ga je doen? Luister of kijk goed naar  wat er in je opkomt, want daaruit spreekt je passie. Wedden dat je dan in je talent gaat staan?

Uniek
Destijds was ik mijn talenten vergeten, nu ben me er elke dag bewust van en ben ik er dankbaar voor. Je droom en je talent gaan hand in hand. Als jij weet waar jij goed in bent, komt je droom naar je toe. Als jij je verlangens volgt, ontdek je vanzelf je talent. Je ontdekt waar jij uniek in bent en wat jij de wereld te bieden hebt.

“WELK CADEAU WIL JIJ DE WERELD GEVEN?

Schrijf je reactie hieronder!

Wil je meer weten over hoe jij jouw uniciteit ontdekt? Kijk op www.betermetmarleen.nl
Je kunt me ook bellen, mailen of het formulier voor een gratis intake invullen.