ZET DE KNOP OM.

Ik ben altijd op zoek naar geluk. Maar wie niet? Doet elk levend wezen dat eigenlijk niet? Onze hond gaat languit in de zon liggen, want daar geniet ze van. Mijn man verliet op 58 jarige leeftijd het management en vindt nu werkelijk voldoening als leraar wiskunde. Mijn dochter van 18 liep 2000 km dwars door Nieuw Zeeland om te ontdekken of het geluk ook in háár zit.

Soms glipt de vrolijkheid zomaar door je vingers. Je wordt al wakker met tegenzin in je dag en het lukt je niet om te genieten. Hoe kom je weer in de positieve flow?

HOE WAS JOUW START?

Het begin van je leven vormt een soort basis-programmering. Het maakt bijvoorbeeld uit of jij geboren bent in een oase van onbezorgdheid en liefde of al direct werd omringd door spanningen of onenigheid. Groeide je op in een milde sfeer, met ruimte voor een lach en een traan of was je omgeving op prestatie gericht, moest je voldoen aan (onuitgesproken) verwachtingen, was er tegenslag, verlies of agressie? Als je je realiseert hoe jij bent opgegroeid begrijp je vaak beter waar bepaalde gevoelens vandaan komen.

MAAK WAT VAN JE LEVEN

Zelf maakte ik niet zo’n goede start. Vaak ontbrak de harmonie in ons gezin en ik ontwikkelde op jonge leeftijd angstige gevoelens. Ik paste me aan en probeerde te voldoen aan de vermeende verwachting van mijn omgeving. Toen ik ouder werd wilde ik het bos in lopen om niet meer terug te keren. Maar gelukkig was er een stem in mij die zei dat vluchten niet de oplossing is. Maak liever wat van je leven, dacht ik. En dat deed ik.

IK NAM EEN BESLUIT EN ZETTE DE KNOP OM

Ik ontwikkelde overlevingsstrategieën. Ik zorgde voor anderen om gewaardeerd te worden. Ik stelde hoge eisen aan mezelf en werkte hard. Niet voelen maar doorgaan. Het hielp allemaal wel, maar uiteindelijk bleef er toch een zware ondertoon in mijn bestaan.

Totdat ik het huis uit ging en ik plotseling op eigen benen stond. Ik zette de knop om.
“Dit wil ik niet meer. Ik wil leven! Ik wil vrienden, avontuur, plezier. Ik besloot het over een andere boeg te gooien. Ik werd actief lid van een vereniging, legde nieuwe contacten, stapte af op mensen en activiteiten die me leuk leken. Ik voerde serieuze gesprekken en ging voor de lol en het vermaak.

DOORBREEK OUDE PATRONEN

Zo’n innerlijk besluit verandert veel. Je doorbreekt je oude patronen en wordt sterk. Als je de beslissing tenminste met je hele wezen neemt. Niet alleen met je hoofd maar ook met je hart en je buik. De rest komt vanzelf. Je weet intuïtief wat je te doen staat.

GEEF NOOIT OP

Gaat dit zonder hobbels en stoten? Nee, natuurlijk niet. Er waren terugkerende periodes van depressie, angst en wanhoop. Maar ik pakte de blokkades op, deed wat mijn hart me ingaf, was brutaal en stapte overal op af. Ik zorgde dat ik weer blij kon zijn met mezelf. En daartoe nodig ik ook jou uit.

ZORG DAT JE BLIJ BENT MET JEZELF EN MET WAT JE DOET. Volg de tip van Matt Cutts

TIP:
In het filmpje van Matt Cutts over ‘a 30 days challenge’ zie je hoe eenvoudig het kan zijn! Wil jij iets veranderen in je leven? Iets kleins, iets groots? Besluit het te doen. Stap voor stap, met moed beleid en trouw. Je voelt je steeds beter.

 

Wat wil jij veranderen? Wat ga jij 30 dagen doen? Deel je ervaringen hieronder om jezelf en anderen te inspireren.

Kun jij je gevoel van geluk moeilijk vinden? Neem gerust contact met me op voor een gratis intake. We onderzoeken samen waar de angel zit en wat je mogelijkheden zijn.