In de ervaring van… nodig ik mensen uit hun ervaringen met de Methode Beter Ademen® te delen. Deze keer Yvonne de Haan die haar eerste verdiepingsweekend beleefde. Lees hier haar ervaring.

Ik heb best een druk leven. Run mijn eigen tekstbureau en ben daarnaast met een compagnon een nieuw bedrijf begonnen. Dat is superleuk. We hebben een mooie start gemaakt, maar het is natuurlijk best heel intensief en spannend om er samen een succes van te maken. Ik heb een gezin met twee jonge kinderen. Doe nog wat vrijwilligerstaken erbij en ben (af en toe) mantelzorger voor mijn ouders. Meestal lukt het me redelijk goed om werk en andere zaken te plannen. Toch merkte ik het afgelopen jaar dat ik vaker last had van stressklachten. Hoofdpijn, stijve nek en schouders, slecht slapen. Ik zat op een hellend vlak en wist dat ik keuzes moest maken, voordat het helemaal mis zou gaan.

Dierbare collega

Marleen is een dierbare collega ondernemer. We komen elkaar af en toe tegen bij netwerkbijeenkomsten en dan voelt het altijd fijn vertrouwd om elkaar weer te zien. Een aantal jaren geleden heb ik bij Marleen een Beter Ademen Basistraining gevolgd en dat was een heel bijzondere ervaring die veel impact op mij had. Ik voelde intuïtief dat het een goed idee was om deze kennis en techniek weer op te pakken en uit te diepen en zo meer rust te creëren in mijn drukke agenda. 

Luisteren naar je intuïtie 

Eind november was ik met een fijne groep mensen voor het eerst te gast bij de Beter Ademen Verdiepingstraining. Een heel prettige introductie van de techniek waarin we voorzichtig ‘afdaalden’ naar onze kern; de onderbuik. Het centrum waaruit je gevoelens en intuïtie gestuurd wordt en keuzes worden gemaakt. Vaak negeren we dit gevoel met onze ratio. Vandaag leerden we er door een bijzondere manier van ademhaling weer naar te luisteren en het te waarderen. 

Mijn diepste kern 

Tijdens het verdiepingsweekend gaf ik mijn ‘onderbuik’ pas echt een stem. Met verschillende ademhalingsoefeningen kwam ik steeds dichter in de buurt van mijn eigen kern. ‘De reis’ daarnaartoe was best intens, want ik stuitte op oud verdriet. Onverwerkte emoties, zo diep weggestopt, dat ik de oorsprong niet meer wist. Het kroop als slechte wijn omhoog. Een overweldigend gevoel. Maar ik voelde me zo vertrouwd binnen de veilige setting die Marleen gecreëerd had, dat ik het verdriet ook durfde toe te laten. Tranen reinigen de ziel en het leerde me uiteindelijk daar te komen waar ik heen wilde: mijn diepste kern. Dat is een plek waar ik niet meer weg wilde. Ik ervaarde een diepe innerlijke rust. Een plek waar alleen vrede, energie, harmonie en geluk bestaat. Er is geen haast, geen stress. Er is geen verleden, geen toekomst. Alleen het ‘nu’ telt. Ik leerde belemmerende overtuigingen los te laten en ruimte te maken voor een nieuwe ‘ik’.  

Waardevolle verrijking  

Iedere deelnemer had zijn eigen ervaringen, maar allemaal vonden we dit weekend een waardevolle verrijking. Ik zie het als de start van een nieuwe manier van leven. Bewuster leven. Beter luisteren naar mezelf. Mediteren en ademhalingsoefeningen helpen mij om deze levensstijl eigen te maken en vast te houden. 

En ik merk dat het helpt. Ik ben milder voor mezelf. Durf beter naar mijn gevoel te luisteren. Heb eindelijk de knoop doorgehakt van een lastige beslissing en merkte hoeveel last er van mijn schouders afviel. Ik ben benieuwd hoe deze levensstijl mij verder gaat brengen en hoe ik het volgend verdiepingsweekend ga ervaren. Het smaakt naar meer! 

Yvonne de Haan is tekstschrijver en eigenaar van Verhaalkracht en is in 2018 gestart met Jubileumglossy. Wil je ook een verdiepingsweekend ervaren. Hier vind je meer informatie!